KalPan luisteluvoima häikäisi viidennessä finaaliottelussa

Osoittaa joukkueelta melkoista luonteen lujuutta, sitkeyttä ja venymiskykyä nousta tanakasta sillasta mestaruuteen. KalPa oli nimittäin kahden pelatun ottelun jälkeen voitoin 2–0-tappiolla, mutta se vei kolme peräkkäistä kohtaamista ja purjehti komealla tavalla mestaruuteen.

Oulussa perjantaina se näytti, kuinka luisteluvoimainen joukkue se on ja nujersi Kärpät maalein 1–3 (0–0, 0–1, 1–2).

Ainakin tämän viimeisen ja ratkaisevan ottelun perusteella KalPa ansaitsi mestaruutensa täysin.

Samaa mieltä oli Kärppien valmentaja Ville Mäntymaa.

– KalPa on laadukas joukkue, ja pulinat pois, etteikö se olisi ollut parempi joukkue, Mäntymaa vahvisti.

Mäntymaa kantoi kaulassaan hopeamitalia pystyssä päin.

– Todella iso ylpeys tästä joukkueesta. Tämä on todella voitettu hopea. Tämä oli meille uskomattoman hieno kausi, ja väitän, että olimme koko sarjan tasaisin joukkue. Olimme runkosarjan kakkonen, ja lopulta kakkonen, muistutti Mäntymaa.

Debyyttikausi A-juniorien peräsimessä meni kuta kuinkin nappiin.

– Se isoin juttu on kehittää pelaajia. Voitot ja tappiot ovat näille pojille parasta mahdollista oppia.

”Jotkut ovat ottaneet mahdottoman isoja kehitysaskelia. Tammi-helmikuun vaihteessa hävisimme yhdellä maalilla sarjan isoja joukkueita HPK:ta, Kärppiä ja Bluesia vastaan. Sen jälkeen pystyimme vielä nostamaan tasoa.”

Toista kauttaan KalPan A-junioreita valmentanut entinen liigapelaaja Tommi Miettinen oli mestaruudesta vähän ihmeissään.

– Olen hämilläni, mutta onhan tämä hienoa, Miettinen mutusteli tunnetilaansa.

Mihin tämä finaalisarja ratkesi?

– Ensimmäinen peli meni meiltä täysin ohi, meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia. Toisessa pelissä asioihin tartuttiin kovalla kädellä. Vaikka hävisimme jatkoerässä, saimme valtavan henkisen buustin. Isossa kuvassa olimme parempia, Miettinen kommentoi.

Hän antoi pelaajilleen suoraa krediittiä.

– Jotkut ovat ottaneet mahdottoman isoja kehitysaskelia. Tammi-helmikuun vaihteessa hävisimme yhdellä maalilla sarjan isoja joukkueita HPK:ta, Kärppiä ja Bluesia vastaan. Sen jälkeen pystyimme vielä nostamaan tasoa.

Hän korosti henkistä kovuutta.

– Jos tunne jää vajaaksi, silloin ollaan yleensä pulassa.

Mistä tuo valtava luisteluvoima oikein kumpuaa?

– Juniorimylly tuottaa tällaisia pelaajia, mutta ennen kaikkea haluamme kehittää pelaajia kamppailu-urheilun kautta.

Paikalla oli arviolta satakunta KalPan fania, jotka kannustivat omiaan herkeämättä.

– Tämä mestaruus oli organisaation voimannäyte. Mukana on pelaajia, kuten Samu Miettinen, jotka ovat voittaneet peräkkäisinä vuosina B2:n, B:n ja nyt A:n mestaruuden, Miettinen myhäili.

"Radek Koblizek kavensi ajassa 57.49 kuudella neljää vastaan, mutta täysosuma oli kosmeettinen. "

Kärpille oli oma hetkensä ensimmäisessä erässä, jota se hallitsi. Aatu Luusuaniemi ampui sisätolppaan, ja täysosuma olisi hyvinkin muuttaa pelin suuntaa.

Toisessa erässä KalPa meni menojaan. Erän alussa Mikko Juusola ampui Leevi Aaltosen poikittaissyötön kauniisti Justus Annusen selän taakse. Kolmannen erän alussa Juusola oli jälleen asialla. Hän lirutti reboundista kiekon sisään: 2–0. Pari minuuttia myöhemmin ajassa 45.28 Juuso Könönen ampui vapaasta paikasta jo 3–0:aan.

Radek Koblizek kavensi ajassa 57.49 kuudella neljää vastaan, mutta täysosuma oli kosmeettinen. Toki se murensi KalPan parhaimmistoon kuuluneet maalivahti Elmeri Metsävainion nollan.

”Kuparin lisäksi U18-vahvuuteen Kärpistä kuuluvat Arttu Nevasaari ja Justus Annunen.”

Ottelun viralliseksi yleisömääräksi ilmoitettiin 2329, mutta silmämääräisesti arvioiden katsojia oli nelisentuhatta.

Kärppien pelaajista Rasmus Kupari palaa liigajoukkueen vahvuuteen. Kupari lähtee kuitenkin jossain vaiheessa U18-MM-kisoihin. Kuparin lisäksi U18-vahvuuteen Kärpistä kuuluvat Arttu Nevasaari ja Justus Annunen – ei Jesse Koskenkorva, kuten Kiekkoareena keskiviikkona virheellisesti väitti.