KalPan Kapanen: Luulen, että vastustajan valmennuksessa hinkataan videoita enemmän kuin meillä

Voittomaalin tuuletukset. Alexandre Texier ja Balazs Sebok onnittelevat, kun Kai Kantola tuulettaa istuvillaan 1–2 maaliaan. Tapparalaisista Aleksi Salonen on allapäin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Yli 120 minuutin maaliton taival ja Tapparan tiivis puolustuspelaaminen ei vienyt KalPalta uskoa omiin mahdollisuuksiin.

– Voin rehellisesti sanoa, etten miettinyt sitä maalittomuuden mittaa hetkeäkään. Ollaan puhuttu paljon siitä, että eletään hetkessä, KalPan päävalmentaja Sami Kapanen sanoi.

– Jaksoimme hinkata ja jauhaa. Ja kun tuli (Alexandre Texierin) avausmaali, saimme siitä pienen buustin ja sitten aika nopeasti myös toisen maalin. Uskalsimme ryskätä ja jatkaa sitä aktiivista pelaamistamme, Kapanen myhäili.

KalPa kuroi Tapparan avauserässä iskemän niukan 1–0-johdon tasoihin kolmannen erän alussa ja karkasi lopulta kahden maalin voittoon. Lukemat 1–3 (1–0, 0–0, 0–3) merkitsevät sitä, että viime kevään finaalikaksikko ottaa toisistaan mittaa jo torstaina Niiralan Montussa Kuopiossa.

Kapasen mukaan erityisiä yö- tai yltöitä ei ole luvassa, kun sama vastustaja kohdataan kuudennen kerran yhdeksän päivän kuluessa.

– Luulen, että vastustajan valmennuksessa hinkataan videoita helvetin paljon enemmän kuin me teemme. Ei tässä kumpikaan enää mitään isoja juttuja tai kikkoja keksi. Enemmän tässä on kyse siitä, että tankataan ja saadaan henkinen vireystila hyvälle tasolle, Kapanen puntaroi.

KalPan osalta murheenkryyninä on ylivoimapeli, joka toimi ottelusarjan alkuvaiheissa kuin rasvattu, mutta on nyt alkanut tökkiä. Vielä lauantain kolmannessa kohtaamisessa KalPa jauhoi kaksi ylivoimaosumaa, mutta kahteen viime peliin onnistumiset ovat jääneet olemattomiin.

Keskiviikkona yv-tilaisuuksia ei toki tarjoutunut kuin kaksi, ne molemmat ottelun toisessa erässä.

– Ylivoima oli nyt hermostunutta. Rauhoitetaan sitä vähän, Kapanen suunnitteli.