Tappara lähtee tauolle hienossa voittoputkessa

Dominik Hrachovina ja Tappara ovat yltyneet mainioon vireeseen heikohkon alkukauden jälkeen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KalPa-Tappara 2-3 VL. (0-0, 0-2, 2-0, 0-0, 0-1)

1. erä: Seitsemän ottelun voittoputkessa ollut Tappara sai kokea Kuopion lauantai-illassa pienen shokin, kun kotijoukkue tuli hanakasti kirvesrintojen kimppuun. Tappara oli vaikeuksissa, mutta onnistui pitämään KalPan maaleitta, ja erätauolle mentiinkin 0-0-lukemissa. KalPa-veskari Denis Godlalle merkittiin vain kolme torjuntaa, kun Tapparan maalia vartioinut Dominik Hrachovina sai venyä kiekon tielle 12 kertaa.

2. erä: KalPa jatkoi aktiivista peliään toisessa erässä, mutta palkintoa ei näkynyt. Sen sijaan Tappara hyödynsi paikkansa ja sai poistua erätauolle 2-0-johtoasemassa. Ensiksi osui Jere Karjalainen 2 vs. 1 -hyökkäyksen päätteeksi, ja toisesta maalista vastasi Sebastian Repo, joka ampui kiekon miinuskulmasta Godlan varusteiden kautta maaliin.

3. erä: KalPan loppukiri ei ottanut lähteäkseen, kun Tappara onnistui pelaamaan kentän jokaisella alueella ärsyttävän varmasti. Savolaiset saivat kuitenkin momentumia, kun joukkue pääsi ylivoimalle ottelun loppupuolella. Vielä ei tulosta syntynyt, mutta ylivoimapelin jälkeen alkoi tapahtua: ensiksi Balazs Sebok kavensi ajassa 56:13 ja minuuttia myöhemmin Mikko Nuutinen iski pelin tasoihin upealla laukauksellaan.

Ratkaisu: Jatkoajalla ei nähty ratkaisua, joten voittaja haettiin rangaistuslaukauksilta. Rankkareilla ainoa onnistuja oli Tapparan Sebastian Repo, joten kaksi pistettä lähtivät Tampereelle ja yksi piste jäi Kuopioon.

OHO: Tappara ei varmasti toivonut maajoukkuetaukoa tähän rakoon, sillä joukkue on nyt kahdeksan ottelun voittoputkessa. Saman flow-tilan pitäminen yllä reilun viikon ajan ei ole helppoa.