KalPa kaunisteli surkeaa reissusaldoaan - "Raaka työ on paras lääke"

KalPalla oli omat heikotkin hetkensä JYPin vieraana Hippoksella, mutta kotijoukkueen totaalikoomailulla savolaisille tarjoama vierasvoitto maistui ymmärrettävän makealta.

KalPa on yhä liigan heikoin vierasjoukkue, mutta ennen perjantai-iltaa saldo oli suorastaan halloweenmaisen karmea. Kymmenen ottelua, yksi voitto, kolme pistettä ja vain yksitoista tehtyä maalia.

Mutta nyt KalPa vei avauserää täysin pystyyn ja pelasi sittemminkin voittavaa lätkää. 3-2 -voitto sisälsi neljä tuloksetonta läpiajoa ja liudan muitakin maalipaikkoja, ehdottomana klassikkona viime kaudella JYPiä edustaneen Janne Tavin kaksi läpiajoa saman alivoiman aikana ensimmäisessä erässä.

KalPa johti avauserän jälkeen kuitenkin vain 1-0, vaikka vei maalipaikat noin 6-0.

- Todella iso vierasvoitto, on ollut suuria vaikeuksia saada vieraissa tulosta aikaan, KalPan päävalmentaja Sami Kapanen siunaili.

- Toisen erän alkuun melkoinen nukahdus ja vähän näytti, että mitenkähän tästä toivutaan, hän lisäsi viitaten toisen erän ensimmäiseen kymppiin, jonka aikana Jani Tuppurainen takoi JYPin 2-1 -johtoon.

- Onneksi saatiin kuitenkin tärkeä tasoitus erän loppuun, hän totesi.

Erittäin huono fiilis jäi tuosta peliin tulosta.

18-vuotiaan ranskalaisen Alexandre Texierin osuma olikin illan komein. Maalinteon kanssa koko syksyn tuskaillut Tavi antoi nokkelan jättösyötön ja Texier tulitti.

JYP-luotsi Marko Virtasta kismitti umpisurkea startti, josta JYP ei oikein missään vaiheessa kunnolla toipunut.

- Todella heikko ensimmäinen erä ja siitä on pelillisesti vaikea lähteä kuromaan, vaikka ei maalia enempää tappiolla oltukaan, Virtanen totesi.

- Erittäin huono fiilis jäi tuosta peliin tulosta. KalPa oli sitkeä ja liikkuva. Me ei tuon enempää ansaittu, hän lisäsi.

KalPan voittomaalin iski kauden ensimmäisellään puolustaja Otto Leskinen ylivoimalla. Hän oli ensin ottavana osapuolena Nolan Yonkmanin poikittaisessa mailassa, jonka seurauksena KalPa pääsi ylivoimalle vajaat neljä minuuttia ennen loppua.

- Ei sattunut, mahalleen mätkähtänyt Leskinen huikkasi.

- Hienoa oli saada kauden maalitili auki, kiitos vaan Luostariselle loistavasta syötöstä, uransa kolmannen liigamaalin takatolpalta tyhjiin takonut 20-vuotias Leskinen hehkutti.

Kiitos vaan Luostariselle loistavasta syötöstä.

Maalinteko on ollut savolaisten murheenkryyni läpi syksyn. KalPa on tehnyt 20 ottelussaan vain 36 maalia, mikä on vähiten koko liigassa. Aika monessa kamppailussa se on kuitenkin luonut ihan riittävän määrän maalipaikkoja ottelun voittamiseen. Tälläkin kertaa kolme osumaa on lopulta melko laiha saalis siihen nähden, minkälaisella frekvenssillä joukkue tonteille pääsi.

- Ei sitä auta murehtia. Jokapäiväinen raaka työ on paras lääke siihen, ettei tehottomuus pääse pään sisään, Leskinen tuumasi.