KalPa ei tullut vuonolta näyttäen huonolta - "Löydettiin se tunne"

  • Alex Lavoie on joutunut ajoittain seuraamaan KalPan edesottamuksia penkin päästä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Sitähän voisi ajatella, että merkityksetön CHL-ottelu keskiviikkona ei paljon mieltä lämmitä, jos pitäisi oikaista tappiokierrettä kotoisessa liigassa perjantaina. KalPan kohdalla tilanne oli kuitenkin toisin.

Täysin puhtaita papereita ei kilpinutuille voi 4-3 (vl) -voitosta KooKoota vastaan antaa, mutta kaikesta näki, että neljän tappion jälkeen kaksi pistettäkin maistui. Ja ärhäkäkkä peli-ilme, se kaivettiin nimenomaan keskiviikkoiselta Stavangerin reissulta.
KalPa oli jo menettänyt jatkomahdollisuutensa CHL:ssa, mutta ei lähtenyt vuonomaahan suu mutrussa.

- Lähestyttiin sitä niin, että otetaan kaikki hyöty irti joukkueen yhdessäolosta. Lisäksi peli meni sellaiseksi, että se palveli tätä ottelua ihan selkeästi, päävalmentaja Sami Kapanen selvitti.

KalPa voitti Oilersin 6-4, kun enne perjantai-iltaa 12 liigaottelussa oli syntynyt vain 18 osumaa. Lisäksi kaikenlaista kärhämää ja nenänhieromista riitti norjalaisessa keskiviikkoillassa myös.

- Se meni vähän ilkeäksi lopulta, mutta pelattiin toinen toisillemme ja puolustettiin toinen toisiamme. Löydettiin se tunne, joka voittamiseen tarvitaan. Se näkyi myös tänään, Kapanen selvitti.

- Jos olet valju, et yleensä voita, hän lisäsi.

Valju KalPa on ollut kerran jos toisenkin tällä kaudella, mutta ei ollut tänään. Sitä ei ollut myöskään KooKoo, joka väänsi pelin väkisin 3-3:een vain viisi sekuntia ennen loppua.

- Tuollaista tasoitusta ei saisi tietysti antaa ja melkein jo kuului, kuinka selkäranka meni poikki. Silti olisimme voineet voittaa ottelun jo jatkoajalla. Tässä pelissä oli paljon hyvää, Kapanen iloitsi.

Ennen KooKoo-ottelua tämän kauden liigassa vain viisi ylivoimamaalia viimeistellyt KalPa osui nyt pakkopelissä kolmesti. Sekin luonnollisesti lämmitti mieltä.

- Siinä on ollut paljon tekemistä ja ylivoimassa ei ole kyse pelkästään maaleista. Kyse on myös siitä, että sen rakenne on kunnossa ja saadaan maalipaikkoja rakennettua. Ylivoima heijastuu aina myös viidellä viittä vastaan pelaamiseen, Kapanen mainitsi.

Emme ole olleet Alexiin tyytyväisiä, eikä hän itsekään ole ollut tyytyväinen.

Savolaisten 3-2 -johtomaalin 54 sekuntia ennen loppua iski kanadalaishyökkääjä Alex Lavoie (1+1), joka on jäänyt tällä kaudella kaksi kertaa kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle ja ollut useammassa ottelussa 13. hyökkääjä. Tuloksentekijäksi hankittu Quebecin mies ehti vaeltaa lähes kuukauden päivät ilman tehopisteitä, mutta oli KooKoo-ottelussa eräs kentän näkyvimpiä hahmoja.

- Hänen kaltaisensa pelaaja tarvitsee sitä, että pystyy myös "tekemään numeroita", Kapanen sanoi.

Viime kaudella Ruotsin allsvenskanissa Karlskogalle 51 ottelussa 52 pistettä iskenyttä Lavoiea on viety huhuissa takaisin Ruotsiin. Etenkin, kun Jerry D'Amigo allekirjoitti loppukautta koskevan sopimuksen KalPan kanssa torstaina.

- Emme ole olleet Alexiin tyytyväisiä, eikä hän itsekään ole ollut tyytyväinen. Sellaista suunnitelmaa, että olisimme luopumassa hänestä, ei kuitenkaan ole missään vaiheessa ollut, Kapanen linjasi.

Näin D'Amigon tulo ei ainakaan toistaiseksi vaikuta Lavoien asemaan. D'Amigon pelaaminen lauantaina Oulussa Kärppiä vastaan puolestaan on vielä auki.

- Katsotaan, miten aikaero mieheen iskee. Hänellä oli tänään pitkä reissupäivä, kokoonpano lyödään lopullisesti lukkoon aamulla, Kapanen totesi.