Jyväskylän kahleista pakkien maalipörssin kärkeen

Aleksi Salonen kiitti pelivälinettään suudelmalla kauden neljännen maalinsa jälkeen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Aleksi Salonen kiitti pelivälinettään suudelmalla kauden neljännen maalinsa jälkeen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ailahtelevasti kauden aloittaneen Tapparan ensimmäisten pelien kirkkaimpia valopilkkuja on ollut puolustaja Aleksi Salonen, joka lauantaipelissä Sportia vastaan kantoi jopa puolustavan mestarin kultaista kypärää.

Kauden ensimmäisissä seitsemässä pelissä nyt tehopisteet 4+1 takonut JYP-kasvatti teki jo viime kaudella pienellä vastuulla mestarijoukkueessa 18 tehopistettä, mutta alkukauden tehotahti on silti yllättänyt 24-vuotiaan puolustajan.

- Kyllä se on osittain ollut yllätys. Minulla on hyvä viime kausi alla, ja olen treenannut kovaa. Tiesin, että jos homma lähtee rullaamaan, niin pystyn kyllä pisteitä tekemään. Maalit ehkä on enemmänkin se yllätys, en ole niin paljon niitä tottunut latomaan, varsinkaan kun en pelaa ylivoimalla, Salonen pohti jatkoaikavoittoon päättyneen Sport-pelin jälkeen.

Jyväskylässä olin kahleissa. Multa riisuttiin aseet pois, eikä annettu pelata sitä mun omaa peliäni vaan tuli kaikenlaisia rajoituksia.

Salonen iski Tapparan 2-2-tasoituksen suorasta hyökkäyksestä maalin edestä ensimmäisen erän lopulla. Hän oli muutaman muunkin kerran hyökkäyksen kärjessä ajamassa maalille. Onko liigaurallaan ennen tätä kautta 11 maalia yli 160 ottelussa tehnyt Salonen jotenkin muuttanut pelityyliään?

- Tavallaan se on aina ollut mun peliä junnuissa, nuorisomaajoukkueissa ja Mestiksessäkin vielä. Mutta jos nyt ollaan rehellisiä, kun ollaan täällä Tampereella jo, niin voidaan sanoa, että Jyväskylässä olin kahleissa. Multa riisuttiin aseet pois, eikä annettu pelata sitä mun omaa peliäni vaan tuli kaikenlaisia rajoituksia. Täällä niitä ei ole asetettu yhtään niin paljon, vaan saa aikalailla toteuttaa itseään, Salonen antaa kiitosta Tappara-valmennukselle.

Myös Tapparan uusi pelityyli tukee Salosen kiekollista peliä.

- Tänä vuonna tämä meidän kiekollisempi pelityyli on vielä ruokkinut sitä lisää, kun ei tule viivelähtöjä, vaan olen heti vauhdissa. Pääsen aina ravityylisellä volttilähdöllä nousemaan sinne maalin eteen, Salonen naurahtaa.

Salonen oli lähtökohtaisesti kauden alussa Tappara-puolustajien nokkimisjärjestyksessä vasta sijalla seitsemän. Salosen kannalta kirvesrintapuolustuksen huima taso on kaksipiippuinen juttu.

- Totta kai se on hyvä juttu joukkueelle, mutta toisaalta se myös haastaakin itseäni. Olen koko ajan tiedostanut sen, että meillä on joukkueessa hirveä kilpailu ja joudun tekemään jatkuvasti hommia että mahdun ylipäätään pelaamaan tässä rosterissa. Se ruokkii minua, ja ainahan sitä ihminen haluaa lisää vastuuta. Näillä mennään mitä annetaan, ja niin kauan kun homma toimii, ollaan tyytyväisiä.