JYP tyrmäsi TPS:n puolessa tunnissa

Juuso Puustinen ja JYP saivat kaivattuja onnistumisia TPS:n kaadossa. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Etukäteen oli helppo nähdä, miksi JYP ei tule voittamaan TPS:ää Turkuhallissa lauantai-iltana. TPS:llä oli kotietu. JYP pelasi perjantaina kovan jatkoaikaottelun Tapparaa vastaan ja matkusti sitten Turkuun, kun TPS pelasi edellisen ottelunsa jo torstaina. TPS on pistekeskiarvolla mitattuna sarjan kovin joukkue, JYPillä oli alla viisi tappiota.

Tilastoennakoinnille ei kuitenkaan ollut lopulta mitään katetta. JYP johti puolentoista minuutin jälkeen 1–0, ensimmäisellä erätauolla 3–0 ja ottelun puolivälissä jo 5–0. JYPin kipsi murtui vastaansanomattomasti ja kolme pistettä lähti Jyväskylään luvuin 6–1.

–Kyllä tämä on iso buusti meille ensi viikolle. Emme me niin huonosti ole pelanneet, vaikka olemmekin hävinneet pelejä. Esimerkiksi eilinen Tappara-peli oli mielestäni erittäin hyvä lätkämatsi. Voitot antavat kuitenkin aina uskoa ja itseluottamusta, myönsi tehot 1+1 koonnut Juuso Puustinen.

Tehot maistuivat varmasti Puustiselle myös henkilökohtaisella tasolla. Kautensa ilmiliekeissä aloittanut Puustinen pelasi tehokkaan syyskuun, mutta lokakuun ensimmäisiä maaleja piti odottaa tälle viikonlopulle. Odotus palkittiin perinpohjaisesti, sillä JYP- ja Tappara-otteluissa Puustinen kokosi neljä tehopistettä.

–Emme ole lähteneet muuttamaan pelissä mitään, vaikka tappioita on tullut. On vain peräänkuulutettu huolellisuutta, keskittymistä ja ehjiä 60-minuuttisia. Tänään pelasimme laadukkaan pelin. Kieltämättä meillä oli tuuriakin, kun iskimme paikoista niin kovilla tehoilla, mutta näen senkin niin, että se tuuri on pelaamalla hankittu, Puustinen analysoi.

Perjantain ottelussa nähtiin JYP-kiekon ydintä. Tehokas puolustuspeli tylsytti näpertelyyn sortuneen TPS-hyökkäyksen ja pohjusti laadukkaan hyökkäämisen, jonka JYP kruunasi iskemällä paikoistaan kliinisesti osumia.

–Lähdimme hakemaan puolustuspäässä hyvää suoritusta ja luotimme siihen, että maalipaikat tulevat sitä kautta. Täytyy sanoa, että alussa meillä onnistui kaikki. Toisaalta olemme viimeisen kahden viikon aikana hävinneetkin pelejä mitä ihmeellisimpiin asioihin. Tänään oli meidän päivämme, myhäili JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

TPS jäi surkean alun myötä heti kättelyssä JYPistä jälkeen, eikä vahvan kauden alkukolmanneksen pelanneista turkulaisista ollut haastamaan vieraitaan millään osa-alueella.

–Kyllä meillä meni tänään kaikki pieleen, tiivisti TPS:n käskyttäjä Kalle Kaskinen.

–Sitä surkuttelen, että tämä oli kotipeli lauantai-iltana emmekä saaneet tämän enempää irti. Toisaalta olemme me tässä 19 pelin ajan repineet aika paljon irti joukkueesta.