JYP-konkari iloitsi merkkipaalusta ja otteluruuhkasta - "Kroppa tykkää, kun pelataan!"

JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen muistaa taatusi uraltaan komeampiakin kiekkonäytelmiä kuin tiistainen JYP-Sport, mutta hurrikaanipaitojen 3-2 -voitto jäi silti historiankirjoihin eräänä merkkipaaluna, uran 600. liigaotteluna.

37-vuotias veteraani oli liigapelaajana aikanaan myöhäisherännäinen, kun ensimmäinen ottelu kirjattiin tilastoihin vasta 22-vuotiaana ja liigapaikka vakiintui 25-vuotiaana.

- Kyllähän se 600 ottelua aika hyvältä tuntuu. Parikymppisenä en olisi osannut kuvitellakaan, että niitä kertyy tällainen määrä. Tai edes yhtä, Tuppurainen tuumasi.

Ensimmäiset kahdeksan ottelua Muhoksen Jääklubin kasvatti pelasi Kärpissä kaudella 2002-03.

- Muistan sen ensimmäisen pelin hyvin ja ensimmäisen vaihdonkin. Pääsin pelaamaan (Sakari) Palsolan ja (Sami) Mettovaaran kanssa. Vedin sen ensimmäisen vaihtoni vähän pitkäksi ja vastustajan pakki pääsi sitä kautta maalipaikkaan. Ei onneksi tehnyt maalia kuitenkaan, Tuppurainen hymähti.

Se uran 600. sisälsi ottelun voittomaalin vihaisella laukauksella ja kolme tärkeää sarjapistettä. Mutta ei tosiaan mitään jääkiekkoilullista ilotulitusta.

- Otettiin liikaa jäähyjä siihen alkuun ja se sotki rytmiä. Kaikki eivät saaneet ensimmäisessä erässä pelistä kiinni noiden jäähyjen takia, Tuppurainen luonnehti.

Jokainen hetki merkitsee. Miten palauttelet, miten syöt, miten nukut.

Valtaosan urastaan työteliäs hyökkääjä on pelannut JYPissä, kaikkiaan 446 ottelua. Kausi hurrikaanipaidassa on Tuppuraiselle jo yhdeksäs. Hän alkaa olla jo melkoisen iso palanen JYP-historiaa: kaikkien aikojen ottelutilaston kymmenes, pistetilaston kolmas, maalitilaston seiska ja syöttötilaston neljäs.

- Kahdeksi vuodeksi tulin alun perin, mutta täällä on ollut aina hyvä meininki. Jokainen saa olla oma itsensä ja toteuttaa itseään.

Tiistai-illan maali oli Tuppuraiselle jo kauden 18. ja henkilökohtainen yhden kauden maaliennätys (22) on hyvinkin haarukassa, miksei piste-ennätyskin (51) kun nyt on kasassa 42 täppää. JYP pelaa tällä viikolla neljä ottelua viidessä päivässä ja ensi tiistaina pitäisi olla tuoreena taistelemassa CHL-finaalissa Växjössä.

Konkari ei ota ruuhkasta stressiä.

- Kroppa tykkää, kun pelataan, Tuppurainen hihkaisi.

Tilanteen vaatimuksetkin ovat tarkkaan tiedossa.

- Jokainen hetki merkitsee. Miten palauttelet, miten syöt, miten nukut. Se vaatii täysipäiväistä paneutumista, mihinkään ylimääräiseen ei ole nyt aikaa, Tuppurainen selvitti.