Jukurit kukisti HIFK:n Teemu Tallbergin kahdella maalilla

HIFK - Jukurit 2–3 (0–0, 0–2, 2–1)

1 erä:

Molemmista joukkueista näkyi selvästi huono sarjatilanne. HIFK oli selvästi hermostunut ja sortui yliyrittämiseen ja Jukurit taas aloitti, kuten vierasjoukkueet yleensä tekevät. Kumpikin sai yhden jäähyn, mutta ylivoimat olivat tehottomia. HIFK hallitsi hienokseltaan maalitonta erää.

2 erä:

Jukurit aloitti toisen erän ihan toisella rytmillä, kuin ensimmäisessä. Kova karvaus tuotti hyvää painetta, eikä HIFK saanut juuri yhtään tilannetta. Kun lähes kymmenen minuuttia oli pelattu, niin hyvä paine tuotti tulosta. Jesper Piitulainen pääsi nostamaan yläkulmaan johtomaalin. HIFK:n Juuso Salmi sai kakkosen, mutta sen aikana Jukurien ylivoimapeli oli tehotonta. Mutta toinen maali tuli, kun HIFK:n Henri Tamminen ja Jukurien Nestori Lähde saivat nahinoinnista kumpikin kaksiminuuttisen. Kun molemmat pelasivat vain neljällä kenttäpelaajalla, Teemu Tallberg teki hienon soolon koko kentän läpi ohittaen HIFK:n puolustajat Ville Varakkaan ja Oliwer Kasken tehden joukkueensa toisen maalin. Tallberg on entinen HIFK:n junioripelaaja, jonka liigaura ei kuitenkaan Helsingissä lähtenyt kunnolla käyntiin.

3. erä:

HIFK:n hyvä ote tuotti kolmannen erän alussa kavennuksen, kun Thomas Nykopp teki todellisen tahtomaalin. Hän kiersi väkisin Jukurien puolustuksen ja sai pienestä kulmasta kiekon sisään. Mutta kotijoukkueen iloa kesti vain lyhyen aikaa. Juhani Tyrväinen sai kakkosen ja ylivoimapelin aikana Tallberg pääsi helposti ”kävelemään” HIFK:n puolustuksen läpi ja nosti joukkueensa taas kahden maalin johtoon. HIFK sai hyvän mahdollisuuden Piitulaisen jäähyn aikana, mutta hyvä pyöritys ei tuottanut juurikaan laukauksia. HIFK painosti hurjasti pelin lopun ja otti maalivahti Niklas Bäckströmin pois, kun kaksi minuuttia oli pelaamatta. Juha-Pekka Haataja onnistuikin kaventamaan.

Jatkoaika:

Ratkaisu:

Jukurit pelasi todella hyvän vierasottelun. Se tiesi, koska iskeä ja koska puolustaa. Etenkin toinen erä oli sen hallintaa. Kahdella maalillaan Teemu Tallberg oli selvästi kentän paras pelaaja. HIFK yritti kovasti, mutta maalinteon vaikeus näkyi selvästi. Sillä ei enää ole vain apina selässään, vaan se alkaa olla jo gorilla. Joukkue voitti kolmannen erän, mutta ei saanut tasoitusta aikaiseksi.