Juhani Tyrväisen mailassa oli jo HIFK:n voitto, mutta hän ei onnistunut

Juhani Tyrväinen olisi saattanut ratkaista pelin HIFK:lle. Europhoto/Jukka Rautio.

Juhani Tyrväisellä oli HIFK:n voitto jo mailansa lavassa, mutta hän ei onnistunut kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla.

- Hessu (Miro Heiskanen) antoi todella hyvän syötön. Oli vapaana maalin kulmalla, mutta en ihan saanut jatkettua maaliin asti. Näin jälkeenpäin tuli mieleen, että olisi pitänyt ottaa kiekko haltuun, hän sanoi.

Tilanne oli 3-1 HIFK:n eduksi ja neljäs maali olisi varmasti tappanut pelin. Mutta Kärpät sai melkein heti sen jälkeen kavennusmaalin, ja joukkue nousi lopulta jatkoaikavoittoon.

- Tappio tuli ja se tietysti harmittaa. Kärpät oli nyt selvästi parempi kuin Oulussa, ja me emme olleet. Meidän täytyy parantaa kolmanteen peliin, Tyrväinen jatkoi.

Vastuuvalmentaja Ari-Pekka Selin oli samoilla linjoilla.

- Meidän täytyy saada lisää nälkää. Se on meidän tavaramerkkimme. Epäonnistuimme nyt etenkin erien alussa. Jatkoajan alku oli paras erään lähtömme ja siinä tuli tappio. Sellaisia nämä pelit ovat, hän sanoi.

HIFK menetti kahden maalin johtonsa kolmannessa erässä ja hävisi sitten jatkoajalla.

- Meiltä tuli kavennusmaalissa löysä vaihto ja sitten virhe tasoitusmaalissa. Muuten olimme pelissä mukana, mutta parikin tilannetta voi ratkaista. Emme päässeet tavoiteisiimme. Meille tuli liian paljon kiekon menetyksiä, Selin jatkoi.

Pelit jatkuvat lauantaina Oulussa 1-1-tilanteessa.

- Siellä meidän pitää olla valmiina koko ajan, Selin sanoi.