Jokerit varmisti kotiedun pudotuspeleihin, vaikka tappioputki jatkuikin

Karri Rämö torjui Jokerien maalilla 29 laukausta. Kuva: Pekka Rautiainen

Jokerit hävisi sunnuntaina kolmannen perättäisen ottelunsa, kun Neftehimik Nizhnekamsk nousi 3–2-voittoon kahdella kolmannen erän maalillaan.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotietu varmistui helsinkiläisille, kun Jokerien ainoa haastaja HK Sotshi hävisi omassa ottelussaan Moskovan TsSKA:lle.

Jokereiden todennäköinen vastustaja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella on joko Torpedo Nizhni Novgorod tai HK Sotshi.

– Vielä olisi muutama peli ennen pitkää taukoa, jonka jälkeen on vielä pari peliä. Tauko on tosi haasteellinen, mutta sen aikana pystyy myös tekemään paljon asioita ja hiomaan pienet asiat kuntoon, Jokerien maalilla pelannut Karri Rämö pohti tiedotteessa.

–  Pudotuspelit ovat sitten aivan eri maailma. Nyt täytyy peli kerrallaan kairata voittoja ja saada hyvä tunne tauolle lähdettäessä.

Rämö pelasi vierasreissun ensimmäisen ottelunsa. Hän torjui pelissä 29 laukausta.

– Ei ollut heikko vastustaja tänään. Saimme todella hyvän alun, mutta ei näitä matseja kymmenessä minuutissa voiteta. He pelasivat paljon kiekkoja maalille, sieltä se yksi onnekas pomppumaalikin tuli. Niitä on vaikea pelata pois, vähän oli huonoa tuuriakin, Rämö kuvaili.

Jokerit aloitti Nizhnekamskissa vahvasti ja tykitti maalivahti Ilja Jezhovin vaihtoon jo alle seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun sekä John Norman että Nicklas Jensen onnistuivat maalinteossa.

Maalille vaihdettu Andrei Makarov ei päästänyt ottelussa yhtään maalia ja torjui yli 30 kertaa.

Neftehimik kavensi toisessa erässä , kun Ziga Jeglicin syöttö laidalta pomppasi jokerimaaliin Dennis Everbergin vartalon kautta.

Kolmannessa erässä Neftehimikin ykköspelaaja Dan Sexton tasoitti ottelun ylivoimalla ja pohjusti myös Robin Hanzlin maalin edestä ujuttaman 3–2-voittomaalin.

– Täytyy nyt funtsia muutamia juttuja, miten saadaan peliämme kokonaisvaltaisesti paremmaksi ja pelataan tietyissä tilanteissa vähän paremmin. Ei tässä mitään hätää ole, Rämö näki.