Jokerit tappion jälkeen lyhyelle joulutauolle

Marko Anttila on laukonut tällä kaudella KHL:ssä seitsemän maalia. Tuorein osuma syntyi torstaina Avtomobilist Jekaterinburgia vastaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jokerit johti jouluun valmistavaa otteluaan 1–0 ja 2–1, mutta hyvävireinen Avtomobilist Jekaterinburg nousi väkevällä vääntämisellä ja väsymättömällä luistelulla tasoihin ja nappasi kolmannen jaossa olleen pisteen.

Jokerit taipui torstaina Helsingissä jälkeen maalein 3–2. Helsinkiläisille tappio oli neljäs viidessä viime ottelussa. Avtomobilist  venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

– Pienestä se oli kiinni, viimeksi voitimme rankkareilla, nyt hävisimme. Tunteessa ero on tietysti suuri, Jokereiden ensimmäisen maalin viimeistellyt Tommi Huhtala pohti.

Jokerit onnistui voittolaukauskilpailussa kahdesti, vieraat kolmesti.

Jokerit tappoi ottelussa neljä alivoimaa. Vain kerran suomalaisjoukkue pääsi itse ylivoimalle. 

Kotijoukkue oli ainoassa erikoistilanteessaan tehokas, kun Sami Lepistö laukoi siniviivalta ja kolme jokerihyökkääjää rynni voimalla irtokiekkoon. Osumaa tarkisteltiin ensin tuomariston toimesta oma-aloitteisesti ja vielä toistamiseen Avtomobilist-valmentaja Vladimir Krikunovin haastamana.

Molemmilla kerroilla vastauksena oli hyväksytty 1–0-osuma. Huhtalalle maali oli kauden seitsemäs.

Jokereiden toisen maalin viimeisteli Marko Anttila oman keskialueen kiekonriistonsa jälkeen. Osuma oli myös Anttilalle kauden seitsemäs.

– Ei tämä ihan parasta lätkää meiltä ollut, jäi vähän rikkonainen fiilis. Äijiä tippui ja sattui kaikenlaista. Tiesimme, että vastustaja on hyvä ja pelannut hyvin tällä kaudella. Kyllä meillä oli ilme ja taistelu siellä, mutta yhteispeli jäi vähän vajaaksi. Tiukkoja pelejä, jotka pitäisi pystyä kääntämään, varsinkin, kun johdettiin. Ei katastrofia, pieniä asioita vain kuntoon, niin siitä on hyvä jatkaa, Anttila sanoi Jokereiden tiedotteessa.

Jokerit pelaa seuraavan kerran jo tapaninpäivänä. Lyhytkin tauko tulee Anttilan mukaan tarpeeseen.

– Itsellä ei ole ollut oikein sellaista paikkaa, että olisi voinut unohtaa tämän jääkiekon kokonaan. Nyt saa kaksi päivää olla ihan rauhassa. Syön vähän kinkkua, käyn avannossa uimassa ja saunassa. Se tekee varmasti meille kaikille hyvää. Saamme sen virtapiikin, joka meiltä tänäänkin puuttui, kotimaisemiinsa Lempäälään suunnannut Anttila kuvaili.

Jokerit pelaa vuoden viimeisen kotiottelunsa tapaninpäivänä, kun vieraaksi saapuu Slovan Bratislava.

– Tuleva peli tekee sen, että yrittää pitää ähkyn poissa. Muutama siivu kinkkua ja pari konvehtia, se on aika hyvä kombo, kookas hyökkääjä hymyili.