Jokerit neljän pelin pisteputkessa – "Vähän lähti kelkka kääntymään väärään suuntaan"

Jokerit otti torstaina toisen perättäisen kolmen pisteen voiton, kun kiinalaisseura Kunlun Red Star kaatui Helsingissä lukemin 3–1.

Helsinkiläisryhmä oli KHL:ssä hetkellisesti pienessä pelillisessä lamassa, mutta nyt Jokerit seilaa neljän pelin pisteputkessa. Ajanjakson aikana joukkue on saalistanut kahdeksan pistettä.

– Nyt kun voitetaan ja itseluottamus taas kasvaa, tuntuu hyvältä. Kun tiukat pelit kääntyivät tappioiksi, niin tuntui, että vähän lähti kelkka kääntymään väärään suuntaan. Nyt on hyvin saatu käännettyä suuntaa, Jokerien hyökkääjä Pekka Jormakka kuvaili seuran tiedotteessa.

Torstaina maalihanat aukesivat toisessa erässä. Jormakka onnistui hieman erän puolivälin jälkeen, kun hän laukoi laukoi siniviivan tuntumasta ”silmät kiinni ja sinnepäin”-tyyppisen laukauksen kohti etunurkkaa. Ruotsalaissentteri John Norman teki hyvän maskin ja auttoi omalla panoksellaan Jokerit 1–0-johtoon.

– Se minun laukaukseni ei olisi ikinä mennyt sisään ilman Johnin maskia. Näin jo, kun kiekko lähti, että veskari ei näe mitään, että nyt voisi mennä sisään. Hyvä, että alkaa pomppia. Nyt saakin pomppia, kun pudotuspelit ovat tulossa, Jormakka hymyili.

Jokerimaalin jälkeen Kunlun sai hieman otetta ja Lucas Lessio tasoitti ottelun pari minuuttia ennen toisen erän päättymistä polkaistuaan Sami Lepistöltä karkuun keskialueella. Lepistö kuittasi virheensä, kun hän teki ottelun voittomaalin ylivoimalla kolmannessa erässä. Lepistön maali oli onnekas, sillä se kimposi maaliin Kunlun-hyökkääjä Lucas Lockhartin luistimesta.

Jokerit lähtee ensi viikon tiistaina neljän ottelun vieraskiertueelle, jonka ensimmäinen pysähdyspaikka on Kazan.