Jokerit kärsi Moskovassa jatkoaikatappion

Yhdysvaltojen olympiajoukkueeseen valittu Brian O'Neill ei pystynyt ohittamaan TsSKA:n maalivahtia Ilja Sorokinia. Kuva: Mikko Taipale

Jokerien jääkiekkovuosi KHL:ssa alkoi tappiollisesti, kun helsinkiläisjoukkue hävisi vieraspelinsä Moskovan TsSKA:lle jatkoajan jälkeen 1–2. Tappio oli Jokerien kolmen ottelun vieraskiertueella toinen peräkkäin.

Jokerit voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Helsingissä puhtaasti 4–0, mutta Moskovassa asetelma oli tasaisempi. Ottelu ratkesi moskovalaisten laadukkaaseen viimeistelyyn ja Jokerien epäonneen, kun kaksi jokerilaukausta kimposi ulos maalikehikosta.

– Kyllä me paransimme ainakin edellisestä ottelusta paljon, mielestäni ihan hyvä peli. Maalin tekeminen on meille vaikeaa, mutta hyvin luotiin kyllä paikkoja, oli ihan huippupaikkojakin. Jos pystytään samalla tavalla jatkamaan, niin varmasti uppoaa ennemmin tai myöhemmin, se on vain ajan kysymys, jokerihyökkääjä Pekka Jormakka kuvaili.

TsSKA iski pelin ensimmäisen maalin, kun Maksim Shalunov ohitti Karri Rämön. Avauserässä nähtiin Jokerien ensimmäinen ylärima, kun Nicklas Jensen kilautti putkea.

Toisen erän alussa Jokerit selvitti kahden miehen alivoiman ja pääsi hyvin peliin kiinni. Kiekko kävi toistamiseen TsSKA-maalin ylärimassa, kun Jesper B. Jensen oli ensimmäisenä Jormakan laukomassa irtokiekossa.

Jormakka hankki kolmannessa erässä TsSKA:lle kaksi rangaistusta, joista jälkimmäisestä Jokerit onnistui tasoittamaan. Peter Regin viimeisteli Nicklas Jensenin laukauksen irtokiekosta 1–1-osuman.

Ratkaisuosuman ampui TsSKA:n Valeri Nitshushkin, kun jatkoaikaa oli pelattu 2.26.

– Jos pystymme pelaamaan TsSKA:ta vastaan vieraissa näin hyvin, niin pystymme kyllä pelamaan ihan ketä tahansa vastaan hyvin. Olisimmeko ansainneet ehkä voitonkin tänään, en tiedä, mutta pistekin täältä on jo ihan kova suoritus, Jormakka mietti.

Jokerit pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 7. päivä tammikuuta, kun helsinkiläisten vieraaksi saapuu viime kevään KHL-finalisti Metallurg Magnitogorsk.