Jokerien ennätyksellinen voittoliito on kääntynyt tappioputkeksi

Barys Astanan Nigel Dawes tuuletti kahdesti Jokereita vastaan. Kuva: Petri Saarelainen/All Over Press

Jokerien ennätyksellinen voittoliito on kääntynyt tappioputkeksi. Barys Astana haki Helsingistä 2-3-jatkoaikavoiton ja aiheutti narripaidoille kolmannen peräkkäisen tappion KHL:ssä.

Kamppailu oli Jokerien hallinnssa, sillä se se moukaroi peräti 49 laukausta kohti vastutajan maalia. Maanantaina Jokerit pommitti Lokomotiv Jaroslavlia vastaan maalia kohti 46 laukausta ja onnistui kolmesti.

Nyt kuteja tuli vielä enemmän, mutta verkkoon asti kiekkoja päätyi vähemmän.

– Toissapäivänä kävi samalla tavalla. Jos on 50 laukausta kohti maalia, vaikka kiekko ei pomppisikaan, niin joku paikka tulee, mistä pitää tehdä, Jokerien nuori maalitykki Eeli Tolvanen luonnehti seuran tiedotteessa.

Hän teki toisen Jokerien maaleista ja osui myös Jaroslavlin verkkoon. 

Jokerit pommitti kolmannessa erässä hurjat 22 laukausta kohti Barys-maalia ja sai palkintonsa vain 19 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun kolmikko Brian O’Neill, Peter Regin ja Nicklas Jensen survoi ottelun väkisin tasoihin.

Tasoitusmaali lähti O’Neillin lavasta.

Illan sankari oli KHL:n maalipörssin kärkimies Nigel Dawes, joka sai pelissä kahdesti kiekon Ryan Zapolskin vartioimaan jokerimaaliin. Hän viimeisteli voittomaalin jatkoajalla, mutta sykähdyttävämpi suoritus oli vierasjoukkueen toinen maali, jossa Dawes punnersi jokeripakki Sami Lepistön edestä maalintekoon.

– Dawes on uskomattoman taitava kaveri, miten hän pystyikin punnertamaan Lepistöstä ohi, jokerivalmentaja Jukka Jalonen hämmästeli.

Jokerit pelaa viikon kolmannen kotiottelunsa perjantaina, kun seuran 50-vuotisjuhlaottelussa on vastassa Dinamo Minsk.