Johan on järkyttävä KalPa-kammo! - Kilpiryhmä nöyryytti naapuriaan brutaalilla tavalla


KalPa-JYP 5-0

Ratkaisu: KalPa oli säkenöivä ja etenkin toisessa erässä häkellyttävän ylivoimainen. Eetu Luostarinen iski erän molemmista savolaisylivoimista kiekon häkkiin ja maustoi niitä vielä yhdellä maalilla tasakentällisin sekä yhdellä syöttöpisteellä. Ennen tätä Luostarinen oli tehnyt koko kaudella kaksi maalia. JYPin kiekollinen peli oli heikkoa, hurrikaanipaidat eivät saanut kolmea syöttöä peräkkäin omille kuin muutaman hassun kerran. Myös puolustuspelissä joukkue oli koko ajan kahdeksan askelta perässä. Kumpi oli ensin, muna vai kana, on tässä kohdin validi kysymys.
 
Lähtökohta: JYP hyökkäsi Niiralan monttuun kuuden ottelun voittoputkessa, kun KalPalla puolestaan oli vierähtänyt edellisestä kolmen pisteen voitosta jo viisi kierrosta. Kauden keskinäiset kohtaamiset oli kuitenkin kirjattu KalPalle puhtaasti 3-0, pisteet 9-0 ja maaliero 11-4. Kumpikin lähti otteluun varamiehisenä, kun KalPalta puuttuivat loukkaantuneet Eetu Sopanen, Valtteri Parikka, Alexandre Texier ja Topi Piipponen sekä nuorten MM-reissulla ollut Joni Ikonen. JYPilt olivat sivussa Miika Lahti, Henri Kanninen, Juuso Puustinen, Jerry Turkulainen ja Mikko Mäenpää.

1. erä: Ensimmäinen erä antoi jo jonkinlaisia viitteitä siitä, mitä tuleman saattaa pitää. KalPa oli vahvemmin pelin päällä, mutta JYP pystyi rimpuilemaan mukana ja Eetu Laurikainen otti kaiken kiinni. Varsinaisia maalipaikkoja oli silti vain kotijoukkueella.

2. erä: Keskimmäisen 20-minuuttisen aluksi KalPa sitten tyrkkäsi kutosvaihteen silmään ja jätti JYPin kihnuttamaan kakkosella moottoritielle. Kilpipaitojen pelillinen dominointi laittoi välillä pohtimaan, pelaavatko nämä joukkueet edes samassa sarjassa ja oliko JYPillä tosiaan alla kuuden ottelun voittoputki.
JYPillä ei ollut erässä ainuttakaan maalipaikkaa, kun KalPa paukutti samaan aikaan neljä kiekkoa ohi kovin yksinäiseksi soturiksi jääneen Laurikaisen. Enemmänkin se olisi voinut tehdä.
JYP kyllä yritti, mutta meno oli kokeneelle joukkueelle suorastaan noloa, kun mikään ei onnistunut. Hurrikaaniryhmä ei saanut edes kahta syöttöä peräkkäin omille.KalPan maalirohmuna riehui Eetu Luostarinen, joka kasvatti yhden erän aikana koko kauden maalimääränsä kahdesta viiteen. Välllä ennätti osua myös kilpipaitojen sisäisen maalipörssin ykkönen Alexander Ruuttu.
 
3. erä: Kolmas erä oli sitten sitä, mitä kolmannet erät pelin jo ratkettua tuppaavat olemaan: loppusummerin odottelua pakkopulla suussa. Etenkin sen jälkeen, kun Juuso Riikola paukautti ylivoimalla 5-0 -loppulukemat.

Erikoista: KalPa on ollut JYPille Marko Virtasen päävalmentajakaudella 2013-14 lähtien kaikkein hankalin vastustaja SM-liigassa. Ennen loppiaisaaton koitosta Virtasen JYP oli pelannut KalPaa vastaan 27 ottelua ja hävinnyt niistä 15. Hurrikaanipaitojen pistekeskiarvo KalPa-otteluista oli vain 1,44, kun se kokonaisuutena on ollut Virtasen aikana 1,90.