Järvisen hattutemppu siivitti Tapparan murskavoittoon Ilveksestä

Tomas Zaborskyn 2-1-osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Tomas Zaborskyn 2-1-osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ratkaisu

Tapparan materiaalietu näkyi ottelussa selvästi. Ilveksen puolustajat olivat vaikeuksissa Tappara-hyökkääjien kanssa niin fyysisessä pelissä kuin kiekollisestikin.

Lähtökohta

Sarjassa kuudentena ollut Tappara ja kolmantenatoista majaillut Ilves kohtasivat tällä kaudella Tampere Cup mukaan lukien kolmatta kertaa. Kauden molemmat aiemmat kohtaamiset oli voittanut illan isäntä Tappara.

1. erä

Ottelun ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli Ilves-kapteeni Tapio Laaksolle, joka pääsi ampumaan jo muutaman minuutin jälkeen hyvältä paikalta, mutta ei ohittanut Dominik Hrachovinaa.

Joitakin minuutteja myöhemmin Laakso kuitenkin paikkasi erheensä. Hän karkasi Mikael Kurosen laitataklausjäähyn loppusekunneilla alivoimaläpiajoon ja uitti kiekon maaliin ja Ilveksen 1-0-johtoon.

Ilveksellä oli tästä parin minuutin päästä tilaisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon, kun Otto Koivula tarjoili Ville Meskaselle loistavan maalipaikan. Meskasen laukaus ei kuitenkaan onnistunut toivotulla tavalla vaan tilanne säilyi 1-0:ssa.

2. erä

Toisen erän alussa Ilveksen Arto Laatikaisen ylivoimalla ottama kahden minuutin jäähy kostautui. Tapparan ylivoima toimi, ja Jan-Mikael Järvinen pääsi lyömään kiekon takatolpalta tyhjään maaliin Otso Rantakarin loistosyötöstä. Maali oli kokeneen sentterin kauden avausosuma.

Vain 25 sekuntia myöhemmin Tappara iski uudelleen. Sebastian Repo ajoi kovaa maalille, ja Tomas Zaborsky iski reboundista miinuskulmasta kiekon Markus Ruusun varusteiden kautta maaliin ja kotijoukkueena pelanneen Tapparan 2-1-johtoon.

Tapparan tehohetki sai Karri Kiven ottamaan Ilves-penkin takana aikalisän.

Kuusi ja puoli minuuttia ennen erän päätöstä Tappara siirtyi jo kahden maalin johtoon. Otto Rauhala kaivoi pitkän kulmaväännön jälkeen kiekon itselleen ja syötti aivan vapaasti painottomalta puolelta nousseelle Veli-Matti Vittasmäelle, jonka kauden toinen maali siirsi Tapparan kahden maalin karkumatkalle.

3. erä

Ilves pääsi pelaamaan erän alkupuoliskolla ylivoimaa ja yrittämään kavennusosumaa, mutta tehoton ylivoima ei saanut aikaiseksi maalipaikkoja.

Lähes välittömästi jäähyn päättymisen jälkeen Tappara hyödynsi jälleen Ilves-puolustuksen ylipelaamisen: Joona Luoto tarjoili Jere Karjalaiselle maalin eteen, ja kiekko päätyi Ruusun jalkojen välistä verkkoon. Maali oli Karjalaiselle vasta kauden toinen.

Tapparan 5-1-osuman voi jälleen laittaa Ilves-puolustuksen piikkiin. Tappara-kapteeni Peltola sai hääriä vapaasti maalin ympärillä, ja Jan-Mikael Järvinen pääsi lopulta iskemään illan toisen osumansa vapaasti maalin edestä.

Seuraava Tappara-maali syntyi hieman kolmannen erän puolenvälin jälkeen. Niko Ojamäki pääsi lyömään kiekon jälleen lähes tyhjään maaliin Juhani Jasun esityön jälkeen.

Jan-Mikael Järvinen viimeisteli hattutemppunsa Peltolan syötöstä ottelun viime minuuteilla.

Ottelun loppulukemat 8-1 kruunasi vielä Jere Karjalainen illan toisella osumallaan 11 sekuntia ennen loppua.