Janne Hämäläisen oli tehtävä kaksi maalia

Kahden maalinsa myötä Janne Hämäläinen sai myös paljon huomiota. Kuva: Pasi Peltola

Hallihaastattelussa Janne Hämäläinen kertoi toivoneensa ensimmäisen liigamaalinsa tulevan fanien päätyyn. Näin ei käynyt, joten hänen piti tehdä kolmannessa erässä vielä toinen.

”Hämis” on hyvä esimerkki siitä, että HIFK:lla on hieno tulevaisuus myös omien hyökkääjien kanssa. Aiemmin on jo nähty, että juniorituotannosta on tulossa hienoja puolustajia.

Hämäläinen on pääosin ollut vielä seuran A-nuorissa, mutta on pelannut sentään jo reilut kymmenen liigaottelua. HIFK:n murskavoitossa Jukureista hän oli kolmosketjussa yhdessä Jukureista tulleen Teemu Tallbergin sekä Vili Sopasen kanssa. Tallberg on alun perin HIFK:n kasvatti. Peliaikaa ei kuitenkaan löytynyt, joten hän on pelannut muualla, kunnes tammikuun lopussa palasi kasvattajaseuraansa.

Hämäläisen avausmaali oli yksi kauden kauneimmista. Teemu Eronen sai kiekon vasemmalla, josta syöttikin kovaa oikealle.

- Minun ei tarvinnut kuin supaista kiekko sisään, hän sanoi, vaikka ei kovin helppo temppu taida olla osua niin kovaan syöttöön.

- Toisen maalin vain löin kovaa. Mikään maalintekijä en ole koskaan ollut. Taitaa 20 olla koko urani korkein luku. Pikemminkin peliäni on aina ollut maalien syöttäminen ja pelin rakentaminen joukkueelle. Todella makeeta on maalien tekeminen liigatasollakin.

Hämäläinen on ollut HIFK:ssa D-junioreista lähtien eli kymmenkunta vuotta.

- Olen saanut todella kovan koulun HIFK:ssa. Minulla on aina ollut hyviä valmentajia, jotka ovat laittaneet kunnolla treenaamaan.

Huippuhetki oli B-nuorissa, joissa HIFK sai hopeaa. Loppuotteluissa Kärpät oli parempi.

- Meillä oli silloin todella kova joukkue. Siitä joukkueesta oli tänäänkin liigassa mukana Juha Jääskä, Elias Ulander ja Teemu Engberg. Etenkin hänen kanssaan olen pelannut paljon yhdessä.

Kun HIFK:ta edusti, niin Hämäläinen ei voinut olla kuin tyytyväinen illan otteluun.

- Aloitimme todella hyvin, ja kun tulostakin tuli, niin pelasimme todella hyvän ottelun. Oma pelinikin on parantunut koko ajan, kun olen saanut yhä enemmän vastuuta.

Pääosin kausi on kuitenkin mennyt A-nuorissa.

- Kauden alku oli meiltä huono ja jouduimme alempaan sarjaan. Mutta nyt on sujunut hyvin. Johdamme sarjaa ja voimme vielä nousta pudotuspeleihin, hän sanoi.