Ilves-tähti vakuuttaa pudotuspelien alla: "Meidän jengi on spesiaali"

Teemu Rautiaiseen kohdistuu isot odotukset pudotuspeleissä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tampereen Ilves päätti runkosarjansa Vaasassa, kun kesälomille lähtenyt Sport isännöi tamperelaisia. Toisen kausi jatkuu pudotuspeleissä, toinen saa keskittyä lomailuun. Kummallakaan joukkueella ei ollut enää varsinaista panosta, joten pelillisestä annista ei luonnollisesti jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Ottelu päättyi Sportin voittoon maalein 2-0.

– Sport oli tuon verran parempi kuin lukemat näyttävät. Sport oli vähän nälkäisempi ja halusi voittoa enemmän, kommentoi Ilveksen Teemu Rautiainen heittäen kliseet pöytään.

– Ei se latautuminen aivan samanlaista ole tällaiseen matsiin, mutta eipä lätkää voi puolivaloilla pelata, joten ei sillä voi selitellä. Siitä se ei jäänyt tänään kiinni.

Ilveksen katse on ollut lauantaista lähtien pudotuspeleissä. Sarjataulukossa kymmenenneksi jääneet tupsukorvat kohtaavat pudotuspelien avauskierroksella Porin Ässät

– Pakko sanoa, että tällä hetkellä Ässät-sarja ei herätä vielä mitään ajatuksia. Huomenna aletaan sitä pähkäillä, mutta on selvää, että saakelin kova vastus sieltä tulee vastaan.

Talvella näytti jo siltä, että Ilveksen pudotuspeliunelma jää vain unelmaksi, mutta joukkueen vahva loppurunkosarja käänsi kaiken: ennen Sport-ottelua Ilves oli voittanut kuusi viimeistä otteluaan varsinaisella peliajalla, mikä riitti viemään tamperelaiset jatkopeleihin.

– Nyt kun joukkueen terveystilanne on parempi, niin me olemme saaneet jumpata peliämme oikeaan suuntaan, ja sen takia tuloksetkin ovat parantuneet.

– Meidän jengi on spesiaali. Viimeiset matsit ovat näyttäneet, että meissä on paljon potentiaalia. On paljon nuoria kavereita, jotka ovat ottaneet isoja kehitysaskeleita, ja jokainen meistä on pelannut viime aikoina omalla huipputasollaan. Nyt jokaisen täytyy vielä ylittää itsensä, kun tosipelit alkavat, Rautianen jatkoi.

Viime aikaisten näyttöjen perusteella Ilvestä voisi jo tituleerata oman pudotuspeliparinsa suosikiksi. Jos tupsukorvat selvittävät tiensä jatkoon, nähtäisiin liigan puolivälierissä todellinen unelmapari: Tappara vs. Ilves.

– Totta kai se olisi kova juttu, mutta siihen ei nyt keskitytä. Me pidämme fokuksen seuraavassa ottelussa, Ilves-hyökkääjä päätti.