Ilveksen ja HPK:n haaveet elävät yhä – Ässät kuivilla, Pelicans ei pystynyt varmistamaan paikkansa säälipleijareissa

Jesperi Kotkaniemen 1–0-osuma jäi Ässien juhlaottelun voittomaaliksi. Tappara hävisi Porissa Ässille 3–0. Samalla pata varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ilveksen haavet pudotuspeleihin pääsemisestä olivat hiuskarvan päässä murskaantumisesta , kun tamperelaisjoukkue hävisi Mikkelissä Jukureille 5–2.

Ilveksen oljenkorsi on toki enää kovin ohut, sillä ero viivan paremmalla puolella olevaan Pelicansiin on peräti viisi pistettä.

Viivan yläpuolella olevat Pelicans ja Ässät olisivat voineet voittamalla varmistaa paikkansa kymmenen joukossa, mutta lahtelaiset kärsivät Turussa kirvelevän tappion TPS:lle.

Pelicans johti vieraskamppailuaan 3–0, 4–2 ja 5–4, mutta TPS onnistui ihmekirissään. Turkulaisjoukkueen ikivireä Eric Perrin tasoitti kamppailun 5–5:een ilman maalivahtia puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Tuore TPS-värväys Oula Palve iski jatkoaikaratkaisun ajassa 60.25.

Kolmen pisteen voitolla Pelicans olisi voinut varmistaa, etteivät Ilves ja tupsukorvien kanssa tasapisteisiin noussut HPK voi enää kahdella viimeisellä kierroksella nousta kymmenen joukkoon. 

Tappio oli silti Ilvekselle raskas. Ero Pelicansiin on tällä hetkellä viisi pistettä ja otteluita tupsukorvilla on jäljellä enää kaksi. 

Ilveksen maalintekijä Teemu Rautiainen oli tappion jälkeen maansa myynyt. Laitahyökkääjä myös kummasteli joukkueensa asennetta.

– En oikein ymmärrä, miten emme olleet valmiita tekemään tarpeeksi hommia, jotta olisimme voineet taistella voitosta, Rautiainen ihmetteli Fun Tampereen haastattelussa.

Ilveksen hyökkäyspään avainpelaaja Sami Sandell ei ollut pelikuntoinen lauantaisessa pelissä. Liigan helmikuun pelaajaksi valittu Sandell sai perjantain Pelicans-ottelussa aivotärähdyksen lahtelaiskapteeni Stefan Lassenin taklattua Ilves-hyökkääjää päähän.

Rautiainen painotti kuitenkin, etteivät poissaolot ratkaisseet perjantain tai lauantain otteluja.

– Tässä tilanteessa on ihan sama ketä meidän kopissamme on. Meidän pitäisi pystyä voittamaan, Rautiainen korosti.

Ilves kohtaa kahdessa viimeisessä ottelussaan sarjajumbo Sportin ja laskuvireisen Rauman Lukon. HPK:n ohjelma on hankalampi, sillä se pelaa vielä Kärppiä ja Tapparaa vastaan. 

Viiden pisteen turvamarginaalista "nauttiva" Pelicans yrittää pysytellä ahdistelijoidensa edellä, mutta välttämättä siihen ei tarvita pistettäkään KooKoo- tai Sport-kampailuista.

Ässät kaatoi Tapparan Jesperi Kotkaniemen, Ville Korhosen ja Juho Tommilan osumilla tyylipuhtaasti 3–0 ja varmisti, että kausi jatkuu runkosarjan jälkeenkin.