Ikosen ketsuppipullo pilasi JYPin juhlat - "Ei siitä mitään mörköä tullut"

Koskapa JYPin kelvottomasta konttaamisesta Suomi 100 -juhlaottelussaan ei juuri raportoitavaa ole, mennään posin ja erinomaisen KalPan kautta.

Ennen muuta kilpipaidoista tohtii nostaa esiin Joni Ikosen. 18-vuotias hyökkääjä avasi maalitilinsä perjantaina Ässiä vastaan uransa 27. liigaottelussa. Vuorokautta myöhemmin räpsähti jo kaksi kertaa JYPin verkkoon, kun KalPa saunotti hurrikaanipoppoota melkoisen väkivaltaisesti 5-0.

- JYP on aina kova vastustaja, tärkeitä voittoja, Ikonen myhäili.

Nuorukainen vakuutti, että alkuun 26 kierrosta jatkunut maalittomuus ei kasvanut turhan isoksi asiaksi.
- Ei siitä mitään mörköä tullut, mutta kyllä mä tykkään tehdä maaleja, Ikonen velmuili.

JYP-löylytyksellä KalPa venytti voittoputkensa jo kahdeksaan ja pisteputken yhteentoista otteluun. Kalakukon meno on ollut häkellyttävän korkealentoista jo yli kuukauden päivät.

- Hyvä vahva alku peliin ja sen jälkeen oltiin oikeissa asioissa kiinni. Joukkueen itseluottamus kasvaa peli peliltä ja se pelaa rohkeasti ja määrätietoisesti. Sitä on hienoa seurata, päävalmentaja Sami Kapanen iloitsi.

- Joukkueessa on hyvä fiilis ja pelataan hyvää lätkää. Puolustuspeli on ollut hyvää ja nyt hyökkäyskin on löytynyt. Ja maalivahdit ottavat kiekkoja kiinni, Ikonen puolestaan tiivisti.

Niin, ne maalivahdit. Etenkin Niko Hovinen. Alkukaudesta pitkään loukkaantumisen vuoksi sivussa Niko Hovinen on ollut KalPan uunissa melkoinen mestari. JYP-ottelu oli Hovisen viides kamppailu tällä kaudella ja omiin on eksynyt toistaiseksi ainoastaan yksi kiekko. Torjuntaprosentti on järjetön 99,29 ja päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden 0,20.

Meneekö Hoviselle treeneissäkään yhtään?

- Nooo... Kyllä se antaa meille muutaman silloin tällöin, mutta ei sinne muuten oikein mene, Ikonen nauroi.

Tämän kauden liigatulokas Ikonen pelasi kaksi edellistä kautta Frölundan junioreissa ja ehti viime kaudella debytoida kymmenen ottelun verran SHL:ssakin.

- Ehkä siellä pelataan vähän vauhdikkaampaa lätkää, mutta pelasin SHL:ssa niin vähän, että en osaa oikein verrata, Ikonen tuumasi.

- KalPa vaikutti hyvältä paikalta kehittyä, joten päätin palata Suomeen. Ja hyvä paikka se on ollutkin, hän kehui.