Hurrikaani hurjana ruuhkaviikon päätteeksi - "En ole koskaan ollut tällaisessa ottelussa"

JYP-KalPa 3-0

Ratkaisu: JYP taltutti jäähysumansa toisessa erässä ja kun paikka oli, Juuso Puustinen iski. Hetken päästä Ossi Louhivaara lisäsi jo 2-0:aan ja sen jälkeen hurrikaanipaidat varjelivat johtoaan viisaasti. Jussi Olkinuora oli maalillaan erehtymätön.
 
Lähtökohta: Ottelu oli JYPille jo viikon neljäs, mutta tälle kokoonpanolle pääosin kolmas, kun hurrikaanipoppoo lähetti perjantai-illaksi Helsinkiin melko puhtaasti varamiehisen ryhmän. Kauden neljä aiempaa keskinäistä KalPa oli ennen tätä vienyt täysin pystyyn maalierolla 16-4.
 
1. erä: Pelillisesti ensimmäinen erä oli rikkonainen, kun kummallekin joukkueelle tuomittiin kaksi kahden minuutin rangaistusta. Ossi Louhivaara latasi kolme minuuttia ennen erän loppua navakasti ylärimaan, mutta maaleja ei kuitenkaan erässä nähty.
 
2. erä: Toisessa erässä alkoi sitten tapahtua. Erän alkuminuuteilla huudettiin nuijaa kuin 1980-luvulla konsanaan. Joonas Nättinen taklasi Mathew Maionea vartaloon, mutta muutenkin hieman omituisesti vihellelleet tuomarit Lassi Heikkinen ja Mikko Kaukokari komensivat Nättisen suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. Nättisen vitosen aikana KalPa pelasi minuutin verran viidellä kolmeakin vastaan, kun Janne Kolehmainen sai niin ikään melko köykäisen jäähyn ryntäyksestä, mutta vierasjoukkue ei pystynyt tilannetta hyödyntämään.
Kun JYP vihdoin pääsi täysilukuiseksi, puraisi savolaisia oma koira. Juuso Puustinen vippasi rystyltä 1-0 hieman erän puolivälin jälkeen. Vajaan 14 minuutin kohdalla KalPa pääsi jälleen ylivoimalle, kun Mikko Mäenpää sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Tällä kertaa jäähy oli täysin aiheellinen.
Erän lopulla JYP karkasi jo kahden maalin johtoon, kun Ossi Louhivaara laulatti ylänurkkaa rannekudillaan.
 
3. erä: KalPa painosti erän ensimmäisen kympin, mutta sitten iskivät Antti Suomela ja Jerry Turkulainen. Ensin mainittu namutteli jälkimmäiselle tyhjän rysän, eikä kauden seitsemännen maalinsa viimeistellyt Turkulainen erehtynyt. KalPan takaa-ajo lopahti viimeistään Mikko Nuutisen väkivaltaisuusjäähyyn reilut kolme minuuttia ennen loppua.
 
Oho: Tiistaina CHL-finaalissa Växjön kohtaava JYP otteli tällä viikolla siis neljä peliä viiteen päivään. Niistä tarttui matkaan seitsemän pistettä. Tulos on vähintäänkin kohtuullinen, kun kauden tärkein peli on ovella, eikä hurrikaaniryhmä voinut kasata jokaiseen otteluunsa parasta mahdollista kokoonpanoa.
 
Erikoista: Ennen ottelun alkua pidettiin seremonia, jossa JYP lanseerasi oman kunniagalleriansa JYP Hall of Famen. Siihen kuuluvat automaattisesti pelaajat, joiden numerot on jo aiemmin jäädytetty eli Pentti Mikkilä, Pertti Rastela, Risto Kurkinen ja Ari-Pekka Siekkinen. Hall of Fameen otetaan myös taustahenkilöitä, joista ensimmäisinä kunnian saivat toimitusjohtaja emeritus Urpo Helkovaara, toimistopäällikkö emerita Sirkka-Liisa Korhonen sekä kaukalosta tutut Antti Virtanen, Tuomas Pihlman ja Sinuhe Wallinheimo.

Kommentti: - En tiedä, olenko koskaan ollut mukana ottelussa, jossa on näin paljon jäähyjä, siunaili lopullisen 3-0 -niitin takonut Jerry Turkulainen.