HIFK voitti toistamiseen Tapparan

Jarkko Malinen kuritti vanhaa seuraansa Tapparaa lauantaina kahdella maalilla. Arkistokuva: Europhoto

HIFK-Tappara 4-3 (2-2, 1-0, 1-1)

Lähtöasetelma: Joukkueet olivat todella tuttuja toisilleen, sillä edellinen kohtaaminen oli eilen. Silloin HIFK oli oikeastaan jo hävinnyt ottelun, mutta käänsikin se nimiinsä kahdella viimeisen minuutin maalilla. Kyse oli joukkueiden kauden kolmannesta pelistä. Tappara oli ensin voittanut normaalilla peliajalla ja sitten HIFK jatkoajalla.

Ennen ottelun alkua Tappara oli sarjassa kolmantena. HIFK nousi voittonsa myötä viidenneksi. HIFK sai Patrik Carlssonin mukaan sairaslistaltaan. Joukkueesta puuttuukin lähinnä puolustajia, kun neljä on poissa. Tappara joutui peliin ilman Juhani Jasua, eikä kokoonpanoon ilmoitettua Otto Mäkistä näkynyt kentällä.

1 erä: Vasta runsaat kolme minuuttia oli pelattu, kun HIFK teki ensimmäisen maalinsa. Veli-Matti Vittasmäelle oli tulossa jäähy ja HIFK pääsi todella paineistamaan kuudella kenttäpelaajalla. Elias Ulander toimitti kiekon maalille, jossa Juhani Tyrväinen ensin epäonnistui tyhjän maalinkulman edessä, mutta nappasi nopeasti kiekon uudestaan ja sai sen maaliin. Tämän jälkeen mentiin hienokseltaan Tapparan hallitessa ja tulosta tulikin siten nopeasti.

Ensin kirvesrinnat saivat nopean hyökkäyksen, jonka päätteeksi Matti Järvisen laukaus kimposi HIFK:n maalivahti Atte Engrenistä Kristian Kuuselalle, joka ei erehtynyt. Vain 35 sekuntia oli kulunut, kun Tappara siirtyi jo johtoon maalilla, joka varmasti oli yksi kauden erikoisimmista ja älykkäimmistä. Jukka Peltola löi lähes maalin takaa kiekon Engrenin selän kautta maalin!

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin reagoi nopeasti ja otti heti aikalisän. Uudestaan paineistuksensa löytänyt HIFK sai palkinnon erän viimeisellä minuutilla. Kiekko kävi pari kertaa tolppaan ja Miro Heiskanen hienon kierron jälkeen Jarkko Malinen sai lyötyä kiekon maaliin.

2 erä: Joonas Rask on todella palannut huippuvireessä pitkältä sairaslomalta. Eilen hän teki viimeisessä minuutilla HIFK:n tasoitusmaalin ja nyt hän vei HIFK:n 3-2-johtoon. Thomas Nykopp piti hienosti hyökkäyssiniviivan ja syötti Lennart Petrellille. Tämä löysi Raskin maalin edestä, hän pääsi liruttamaan kiekon ohi Dominic Hrachovinan.

Erän jatko oli HIFK:n, mutta kummankin saatua jäähyn loppupuoli oli Tapparan. Sillä on pari mainiota paikkaa tasoittaa ottelu, mutta Engren kesti HIFK:n maalilla. Ensimmäisessä erässä torjunnat menivät tasan, mutta toisessa Engrenillä oli jo pari enemmän. Nykopp sai erän päätteeksi vielä kymmenen minuutin henkilökohtaisen jäähyn.

3 erä: Nykoppin jäähy tuotti HIFK:lle ongelmia, mutta paljon pahempia sai Sebastian Revon täysin turha ja epäurheilijamainen jäähy. Engrenin jo torjuttua kiekon Repo venytti hiukan polveaan ja osui HIFK:n maalivahdin kasvosuojukseen. Markus Kankaanperä tuli muistuttamaan nuorukaista saaden kakkosen, mutta Repo sai 2+2, joten Tappara joutui alivoimalle.

HIFK sai ylivoimapelin, jonka aikana Malinen sai tehtyä jo ottelun toisen maalinsa. HIFK ja Tappara olivat tehneet kahden päivän aikana mitä erilaisempia maaleja, mutta tämä oli vasta ensimmäinen ylivoimapelin aikana tehty. Kymmenen minuuttia myöhemmin Jan-Mikael Järvinen sai kakkosen korkeasta mailasta.

Erik Thorell laukoi kiekon tolppaan. Tappara ei kunnon kavennustilanteita saanut. Lopussa se otti vielä maalivahdin pois ja sai maalin, kun Repo teki kavennusmaalin. Tasoitus ei kuitenkaan enää onnistunut.