HIFK voitti kahden tappioputken joukkueen ottelussa KooKoon

HIFK-KooKoo 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Lähtöasetelma: Kyse oli kahden tappiokierteessä olevan joukkueen ottelu. HIFK oli hävinnyt neljä viimeistä ja KooKoo kuusi viimeistä otteluaan. Kouvolalaiset olivat saaneet näistä otteluista sentään yhden pisteen. Tappioidensa myötä HIFK oli vasta kymmenes Liigassa, kun se oli välillä jo neljäs. Tilanne sarjassa on pudotuspelijoukkueiden kesken kuitenkin hyvin tasainen. HIFK ero kuudenteen sijaan oli vain kolme pistettä. KooKoo oli vain yhden sijan HIFK:n alapuolella, mutta eroa oli jo kymmenen pistettä. Kumpikin joukkue oli aika vajaa. HIFK oli menettänyt eiliseen peliin nähden Thomas Nykoppin ja Jerry Ahtolan. Niin Panu Mieho oli ykkösketjun keskellä. Nelosketju oli sillä pelkästään junioreista koottu. Keskellä oli Lauri Kulmala ja laidoilla Teemu Engberg ja Janne Hämäläinen. KooKoo tilanne oli todella huono, kun se sai kolmen kentällisen lisäksi mukaan vain yhden pelaajaan. Kumpikin oli voittanut yhden keskinäisen ottelun. KooKoo voitti kotonaan 4-3 jatkoajalla ja HIFK kotonaan 5-1.

1 erä: HIFK voitti erän vain 1-0, joka todella imarteli vierasjoukkuetta. HIFK pelasi energisesti ja loi paikkoja lähes koko ajan. Sillä oli hyvinkin paikat tehdä vaikka kolme maalia. Varamiehinen KooKoo sen sijaan pääsi vain muutaman kerran HIFK:n maalille, jossa nyt aika odotetusti pelasi Kevin Lankinen. Hän pääsi helpolla erästä, kun KooKoolla oli vain muutama kiperä paikka. Myös erän torjunnat kertoivat painopisteestä: Lankinen kaksi ja Juha Järvenpää 13 torjuntaa.

Vaikka HIFK teki vain yhden maalin, niin se oli sitä juhlavampi. Maali oli Lennart Petrellille liigauran sadas. Hän nousi vahvasti maalille saaden maaliin syötön Teemu Engbergiltä ja Miihkali Tepolta. Maalin edessä Lennu pujotti kiekon hienosti jalkojensa välistä ja ujutti siitä kiekon sisään.

2 erä: Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi kuin ensimmäinen. KooKoo onnistui hyvin rikkomaan HIFK:n pelaamisen ja sai muutamia hyviä hyökkäyksiä itsekin. Kumpi tahansa joukkue olisi voinut tehdä erässä parikin maalia. Mutta viimeistään yritykset pysähtyivät Lankisen ja Järvenpään hyviin torjuntoihin. Kumpikin torjui kymmenkunta kertaa. Lopulta vain kuusi sekuntia ennen erän loppua HIFK onnistui pelin toisesta ylivoimaistaan. Puolustaja Oliwer Kaski oli noussut KooKoon puolustusneliön keskelle ja löi hienon syötön maaliin. Täysosuma oli ”Odelle” jo kauden kuudes.

3 erä: HIFK nosti karvaustaan erän alussa ja sai jälleen selkeän otteen pelistä. Vain vajaat kaksi minuuttia oli pelattu, kun Patrik Carlsson teki jo ottelun kolmannen maalin. Maalien puuttumista on ihmetelty kauden mittaan, mutta nyt Carlsson osui jo toisena iltana peräkkäin. KooKoo sai melkein heti maalin jälkeen ylivoimamahdollisuuden, mutta ei osunut nytkään. Joukkueen vierasylivoima on yksi Liigan heikoimmista. Kun 52 minuuttia oli pelattu, niin HIFK sai neljännen kerran KooKoon maaliin, mutta täysosumaa ei hyväksytty lyhyen videotarkistuksen jälkeen. Syy hylkäämiseen oli korkea maila. KooKoo yritti hyvin loppuun asti. Kun viisi minuuttia oli pelaamatta, niin se otti aikalisän ja maalivahdin pois. Yritys murtaa Lankisen nolla oli kova. Kiekko pyöri pari minuuttia HIFK:n alueella, mutta maalia ei tullut ja lopulta Juhani Tyrväinen pääsi nostamaan kiekon KooKoon tyhjään maaliin.