HIFK voitti jälleen HPK:n, jo kauden kuudes voitto

Thomas Nykopp teki HIFK:n toisen maalin. Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK-HPK 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)

Ratkaisu: HPK:n kova painostus ottelun kolmannessa erässä ei tuottanut tulosta, vaan Thomas Nykoppi maali toisessa erässä jäi voittomaaliksi.

Lähtökohdat: HIFK:n sijoitus runkosarjassa on viides ja HPK yhdestoista. HIFK sai katsella lähinnä taaksepäin, sillä KalPa oli vain neljän pisteen päässä. HPK:lla oli seitsemän pisteen ero kymmenentenä olleeseen Ässiin. Joukkueet ovat samassa välisarjassa, joten peli oli kuudes. Kaikki aiemmat olivat päättyneet HIFK:n voittoon. HPK:n ainoa piste tuli viime pelistä, kun se hävisi vasta jatkoajalla. Kaikista muista otteluista HIFK sai kolme pistettä. HIFK:lla oli muutamia loukkaantumisia. Pelistä puuttui mm. Juhani Tyrväinen. HPK:lla ei ollut merkittäviä poissaoloja.

1 erä: HIFK aloitti ottelun vahvasti ja vain runsaat neljä minuuttia oli pelattu, kun kiekko oli ensimmäisen kerran HPK:n maalissa. Jarkko Malinen sai annettua hienon syötön hyökkäysalueella Saku Salmelalle, joka nousi maalille ja sai tehtyä täysosuman. HIFK hallitsi muutenkin ottelun alkua, eikä toinenkaan maali ollut kaukana. HPK sai hyvän otteen kahden ylivoimapelin myötä, mutta hyvästä kiekonhallinnasta huolimatta se ei saanut maalia. Kun erää oli vain pari minuuttia jäljellä, niin HIFK sai kiekon toistamiseen HPK:n maaliin. Vili Sopasen tekemä maali hyväksyttiin ensin, mutta sitten HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen haastoi tuomarien päätöksen. Erik Thorellin todettiinkin häirinneen maalivahti Emil Larmia, kun kaatui tämän päälle, eikä maalia hyväksytty.

2 erä: HPK joutui vuorostaan jäähyongelmiin, mutta HIFK:n ylivoima oli suorastaan vaisua. Se sai täyden kahden minuutin ylivoiman, kun sekä Otto Paajanen ja Teemu Turunen joutuivat jäähylle. Mutta HIFK pelasi aika hitaasti tilanteen, eikä saanut maalia aikaiseksi. Mutta aika pian ylivoiman jälkeen Thomas Nykopp sai kaatuessaankin ohjattua Ville Varkkaan kovan syötön maaliin. HPK sai joitakin mainioita tilanteita erän loppupuolella, mutta ei pystynyt kaventamaan peliä.

3: erä: HPK sai viimein kavennuksen, kun kolmatta erää oli pelattu runsaat kolme minuuttia. Joonas Lehtivuori laukoi maalin siniviivalta. Markus Kankaanperä istui jäähyllä huolimattomasta poikittaisesta mailasta. Jäähyä ei olisi pitänyt ottaa, sillä kyse ei ollut edes pelitilanteesta. HPK:n kavennuksen jälkeen peli todella syttyi, kun kumpikin joukkue halusi ehdottomasti voittaa pelin. ”Kerho” painosti rajusti ottelun lopussa, mutta ei saanut maalia. Se yritti ilman maalivahtia, mutta Juha-Pekka Haataja sai lyötyä kiekon omalta alueelta tyhjään maaliin.

Oho: Jarkko Malinen palkittiin ennen ottelua, kun hän sai täyteen 400 liigaottelua. Pitkän uransa aikana hän on voittanut kaksi hopeaa Tapparassa.