HIFK tasoitti välieräsarjan Teemu Erosen jatkoaikamaalilla

Julius Junttila teki kolmannessa erässä Kärppien tasoitusmaalin. Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK-Kärpät 4-3 ja.(2-0, 1-2, 0-1, 1-0)

Tilanne: Tasan 3-3. Sarja ratkeaa lauantaina Oulussa.

Ratkaisu: Teemu Eronen teki HIFK:lle jatkoajan. "Saimme kiekon hyökkäyspäähän ja ajattelin nousta ylös. Sainkin hyvän syötön. Ammuin ylös ja ehdin vain toivoa, ettei mene liian ylös", hän sanoi. Kärpillä oli tätä ennen kaksi jatkoaikamaalia. Nyt HIFK sai sarjan ensimmäisen.

1 pointti: Kärpät hallitsi selvästi kolmatta erää ja oli vain ajan kysymys, koska tulosta tulisi. Julius Junttila oli lopulta tasoitusmaalin tekijä, kun hän pääsi erän puolivälissä nostamaan rystyltä kaikkien pelaajien ohi yläkulmaan. HIFK kesti kuitenkin lopun ja Teemu Erosen kahden minuutin jäähyn. Niin päädyttiin jatkoajalle toisena peräkkäisenä päivänä.

2 pointti: Markus ”Kanki” Kankaanperä oli avausmaalissa kaikkea muuta kuin perusroolissaan: hän teki maalin. Se oli ensimmäinen tehopiste tämän vuoden pudotuspeleissä. Kankaanperä on pelannut todella pitkän uran ja tämä oli vasta seitsemäs maali aikuisten tason pudotuspeleissä. Tosin vailla apua hän ei nytkään päässyt: kiekko pomppasi sisään Miska Humalojasta. Mutta kuten hän itse naureskellen sanoisi: kaikki lasketaan

3 pointti: Pomput olivat muutenkin kunniassaan. Kärppien ensimmäinen maali meni jostain Julius Junttilasta sisään. Mailalla hän ei sitä tehnyt. Ja kiekko pomppi oikein kunnolla ennen kuin Juhani Tyrväinen syöksyi tekemään HIFK:n kolmannen maaliin. Siihen mennessä vain HIFK: toinen oli kunnon tehty maali, kun Jarkko Malinen löi maalin kulmalta kiekon sisään Miro Heiskasen hienosta syötöstä.

Erikoista: Enää ei tarvitse ihmetellä, että runkosarjan maaliykkönen Charles Bertrand on vetänyt maaleitta lähes koko pudotuspelit. Tähän asti hän oli tehnyt yhden maalin Ässiä vastaan viidessä ottelussa, eikä viisi ensimmäistä ottelua HIFK:ta vastaan ollut tuottanut yhtään maalia. Mutta nyt tuli. HIFK:n alivoima ei pystynyt ottamaan liukasta ranskalaista, vaan tämä teki Kärppien toisen maalin.

Oho: Stadin halli eli Nordis eli vanha halli eli Nordenskiöldinkadun halli eli Helsingin Jäähalli oli jälleen loppuunmyyty eli katsojia oli 8200.