HIFK tasoitti välieräsarjan komealla kotivoitolla

Panu Mieho pääsi riemuitsemaan HIFK:n kolmannesta maalista. Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK-Kärpät 4–1 (0–0, 2–0, 2–1)

Tilanne: 2–2. Sarja jatkuu keskiviikkona Oulussa ja torstaina Helsingissä.

Ratkaisu: Kärppien kova kiritilanne sai pahan kolauksen Panu Miehon tekemässä HIFK:n kolmannessa maalissa. Se oli käytännössä pelin ratkaisu.

1 pointti: HIFK:n pitkä maalittomuus päättyi lopulta toisen erän alussa ja aika erikoisella tavalla. Erik Thorell oli aika väsyneenä pääsemässä läpiajoon, mutta Kärppien puolustus oesti takaapäin. Päätuomarit Stefan Fonselius ja Anssi Salonen tuomitsivat rangaistuslaukauksen, josta Thorell onnistui, vaikka hiukan oli jo kompastua juuri ennen laukausta. Se oli komea ja niin päätyi HIFK:n yli viisi erää kestänyt maalittomuus.

2 pointti: HIFK:n toisessa maalissa Vili Sopanen teki vahvasti töitä Kärppien maalin takana. Hänen terävästä syötöstään Teemu Tallberg pääsi laukomaan ja Jarkko Malinen teki tilanteesta helposti täysosuman Lasse Kukkosen unohdettua hänet yksin maalin kulmalle. Sopasta on aiheestakin arvosteltu välieräsarjan aikana. Hän on tehnyt vain yhden maalin ja taistelutahtoa on ihmetelty. Mutta nyt se oli ainakin paikallaan. Hyvä vire jatkui kolmannessa erässä, kun hän sai ahdistetussa tilanteessa syötettyä kiekon maalin eteen, josta Panu Mieho vei HIFK:n jo kolmen maalin johtoon.

3 pointti: Kärppien kova kiri kolmannessa erässä oli odotettu. Siitä kertoivat jo toisen erän laukaukset: HIFK 13 ja Kärpät 28. Edellisenkin Helsingin pelin Kärpät oli lopussa voittanut ja silloin pelitilanne oli huomattavasti tasaisempi kuin nyt. Se alkoikin Shaun Heshkan kavennusmaalilla. Niclas Lasun saama kakkonen haittasi kiriä. Seurasi jäähysuma, josta Kärpät sai ylivoimapelin, mutta se meni hukkaan Jani Hakanpään jäähyyn. Lopullisesti mahdollisuudet menivät Taneli Ronkaisen jäähyyn, jonka jälkeen hermot menivät monelta Kärppien pelaajalta. Lopussa oululaiset yrittivät vielä ilman maalivahti, mutta Miro Heiskanen löi kiekon tyhjään maalin. Ottelun lopussa Joe Finley otti vielä 5+20 korkeasta mailasta.

Oho: Nordis oli täynnä, eli katsojia oli 8200. Tunnelma oli sen mukainen, kun katsojat pääsivät nauttimaan kotivoitosta.

Erikoista: Ennen peliä kukitettiin HIFK:n B-nuorten SM-kultaa voittaneen joukkueen kapteenit ja vastuuvalmentaja. Se on liigakaukaloista tuttu Kimmo Kuhta. Tätä vauhtia ”Kibe” on jälleen etenemässä kohti Liigaa. HIFK:n juniorit olivat muutenkin hyvin esillä ennen peliä, kun Mikko Leppilampi lauloi Maamme-laulun. Hän on aikanaan pelannut HIFK:ssa.