HIFK niukkaan voitoon HPK:sta

HIFK - HPK 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

1 erä:

Kumpikaan joukkue ei ollut tehnyt merkittäviä muutoksia kokoonpanoihinsa. HIFK:n kohdalla pieni kysymysmerkki oli Teemu Erosen pelaaminen, kun hän oli joutunut jättämään lauantain ottelun kesken. Mutta mistään vakavasta ei ollut kysymys, vaan Eronen otti normaalin paikkansa HIFK:n ykkösparissa. Oliwer Kaski palasi pelaavaa kokoonpanoon. Panu Mieho pelasi nelosketjussa ja Jerry Ahtola oli poissa. HPK:ssa Antti Karjalainen sai nyt ensimmäisen kerran tällä kaudella torjuntavastuun.

HPK oli pelannut eilen, kun oli hävinnyt Ässille kotonaan niukasti 1-2. Tämä ei kuitenkaan näkynyt otteissa millään tavalla, vaan joukkue aloitti selvästi pirteämmin kuin kotijoukkue. Erän vanhetessa sillä olikin selvästi enemmän maalipaikkoja kuin HIFK:lla, vaikka torjunnat menivätkin melko tasan. Mutta Joel Olkkosen saaman jäähyn HIFK käytti tehokkaasti. Patrik Carlssonin ykkösylivoima pyöritti hurjasti ja Jarkko Malisen kakkosylivoima jatkoi samasta. Lopulta Malinen ja Juhani Tyrväinen syöttelivät pari kertaa lähestyen koko ajan maalia ja Malinen löi kiekon maaliin. Maali oli Malisen kauden ensimmäinen ja maalisyöttö Tyrväisen toinen. Myös Saku Salmela sai maalisyötön.

2 erä

Erä päättyi maalitomana, mutta nyt vuorostaan HIFK oli hallitseva osapuoli. Sen aktiivinen ote pakotti HPK:n jäähyihin ja etenkin siirrettyjen vihellysten aikana HIFK oli lähellä tehdä maalin. HPK sai vain yhden ylivoimapelin, ja se oli hyvää alkua lukuun ottamatta huonoa. HIFK:lla oli alivoimalla jopa mahdollisuudet tehdä maali. Mutta siten jäähyn viimeisellä sekunnilla ”Kerhon” ykkösketjun Teemu Turunen nousi mainiosti maalille ja yritti survoa kiekkoa tolpan ja Atte Engrenin suojusten välistä maaliin. Tilanne on niin epäselvä, että sitä tarkastettiin videoiden avulla. Lopputulos oli kuitenkin: ei maalia.

3 erä:

Heti erän alussa Thomas Nykopp oli jäänyt turhan vapaaksi HPK:n maalin eteen. Kun hän sai sinne kiekon Lennart Petrellin ja Juha Jääskän syötöistä, niin Nykopp ei erehtynyt, vaan vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Maali oli Nykoppin kauden toinen. Maalin jälkeen HPK pelasi vahvasti, mutta tulosta ei näyttänyt tulevan. Mutta kun runsaat viisi minuuttia oli jäljellä, niin Oula Palve ohjasi Teemu Turusen hienon syötön aivan yläkulmaan. HPK sai vielä loistavan paikan, kun se sai ylivoiman Panu Miehon jäähyn aikana. Maali oli lähellä, mutta vain lähellä. Kun ylivoima oli ohi, niin Palve otti jäähyn korkeasta mailasta. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen otti vielä oman joukkueen jäähyn aikana maalivahdin pois, mutta Eronen pääsi tekemään loppunumerot tyhjään maaliin Erik Thorellin syötöstä.

Ratkaisu

Voittomaali jäi Thomas Nykoppin nimiin. Ottelu näytti jo ratkaistulta, mutta HPK kehitti hyvän kirin. Oula Palve oli pääosassa niin hyvässä kuin pahassa. Ensin hän teki HPK:n kavennusmaalin, mutta sai sitten jäähyn, jonka aikana HIFK sinetöi voittonsa.