HIFK:n Selin: Carlsson oli tänään loistava

Patrik Carlsson tuntuu viihtyvän etenkin TPS:ää vastaan. Ensimmäisessä pelissä hänen saldonsa oli 1+3 ja nyt 0+2. Kuva Europhoto/Jukka Rautio

HIFK:n kannattajat ovat pitkin kautta ihmetelleet ruotsalaisen hyökkääjän Patrik Carlssonin otteita, mutta TPS-pelin jälkeen päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli pelkkää kehua. Carlsson oli nyt laidassa Juhani Tyrväisen johtamassa kolmosketjussa. Vili Sopanen oli toisessa laidassa.

Carlsson on tähän asti tehnyt vain yhden maalin ja saanut kymmenen maalisyöttöä, mutta nyt hän syötti molemmat HIFK:n maalit. Tämän lisäksi hän pelasi erinomaisesti mm. alivoimapelit, joissa sijoittumisellaan sai aikaan monta katkoa.

Laitahyökkääjän paikka tuntuu sopivan hänelle nyt paremmin kuin keskellä pelaaminen. Ensin Tyrväinen pääsi lyömään lähes tyhjiin Carlssonin esityön jälkeen ja HIFK:n toisessa maalissa Carlssonin nopea ja tarkka syöttö löysi Sopasen. Erityisen hyvä hän oli myös alivoimapelissaä.

- Loistava peli tänään. Hän oli nyt toista kertaa peräkkäin tuossa ketjussa, emmekä nyt hajota ketjua. Tänään meillä oli hyvä joukkue vastassa ja saimme arvokkaan voiton. Mutta se ei auta meitä enää yhtään huomenna. Tämä oli viesti myös joukkueelle. Kun bussi lähtee huomenna 12.00 kohti Mikkeliä, niin kaikkien täytyy olla valmiina, Selin sanoi.

Keskiviikon Ilves-peli tuotti voiton, mutta kovin suurta kehua joukkue ei siitä saanut. HIFK oli selvästi hiukan ”takki auki”.

- Nyt meillä oli hyvä keskittyminen. Tämä oli puolustuksen voitto. Alivoimamme oli erinomaista, Atte Engren maalissa todella hyvä, ja kaikki uhrautuivat hyvin luita myöten joukkueen puolesta. Tämä oli puolustuksen eikä hyökkäyksen voitto. Saimme sitten vielä tuon tärkeän ylivoimamaalin, hän sanoi.

Voitto oli HIFK:lle jo yhdestoista peräkkäinen kotona. Se on Nordiksella hävinnyt edellisen kerran syyskuussa.

- Joukkue on pelannut hyvin yhteen, itseluottamuksemme on kunnossa, kaikki uhrautuvat joukkueen eteen, muista pidetään huolta ja meillä on loistava kotiyleisö, listasi Selin syitä voittoputkeen.

Ennen tiistain ulkopeliä Kärppiä vastaan edessä on huomenna vielä peli Mikkelissä.