HIFK:n Engrenillä ei päätöserässä yhtään torjuntaa!

KooKoo-HIFK 4-3 ja.

Lähtökohdat: KooKoo purjehti jo viiden pelin pisteputkessa, enää yhtä vaille valmentaja Tuomas Tuokkolan viime kauden ajan pisimmästä pistesumasta. HIFK oli hakenut viikkoa aiemmin Turusta kauden ensimmäisen vierasvoittonsa. Helsinkiläisten yhdeksän matkapelin pistesaalis ennen Kouvolan keikkaa oli käsittämätön viisi.

Peliä mielin määrin hallinneen, muta ottelun KooKoolle hävinneen HIFK:n maalivahti Atte Engrenin torjuntamäärä oli hämmentävä 12. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

1. erä: Nopeasti kävi selväksi, että perjantaiselta Lahden voittomatkalta oli jäänyt melkoisesti piimää KooKoon pohkeisiin. HIFK hallitsi erän laukaustilastoa 25-12, mutta ainoat osumat olivat vieraiden Juha-Pekka Haatajan ja KooKoon Anrei Hakulisen ylivoimamaalit tyhjiltä takatolpilta. HIFK-vahti Atte Engren torjui erässä kaksi kiekkoa.

2. erä: KooKoo pystyi laittamaan keskimmäisen erän hanttiin vierailleen, vaikka kotijoukkueen 35. minuutin aikalisä kertoi koko pelin tapahtumista paljon. HIFK punnersi kiekkoa hyökkäyspäätyyn, mutta yhteispelin avainta ja tuloksen tekijää ei tunnu löytyvän. Michael Keräsen ylivoimalämäri aloituskaarelta komeasti takaylänurkkaan vei KooKoon toiselle erätauolle johdossa.

3. erä: Tällä kertaa Engren ei torjunut 20-minuuttisen aikana kertaakaan! Voisi sanoa, ettei KooKoolla ollut laukaustakaan kohti vieraiden maalia, vaikka Toni Kähkönen vei isännät läpiajosta johtoon jo 19 pelisekunnin jälkeen. Kähkönen pääsi läpi, kun HIFK:n puolustaja Teemu Laakso laukoi hyökkäyssinisellä kiekon päin Kähköstä. Kähkönen hukkasi kiekon harhautusyrityksessään, mutta harhautusta torjumaan lähtenyt ja tasapainonsa menettänyt Engren saattoi vain katsella kiekon lipuvan hitaasti maaliin. HIFK punnersi pisteen matkaansa saatuaan hirveän painostuksen jälkeen aikaan Juhani Tyrväisen kavennusmaalin ohjaamalla ja Joonas Raskin kikkailtua 57. minuutin ylivoimamaalin puhtaalla henkilökohtaisella taidolla.

Ratkaisu: Jatkoaika päättyi isäntien tanskalaispuolustaja Emil Kristensenin tarkkaan rannelaukaukseen. Osuma oli Kristensenille kauden neljäs, jolla hän on Jake Newtonin rinnalla KooKoon puolustajien paras maalintekijä.

Ottelun hahmo: HIFK:n keskushyökkääjä Juhani Tyrväinen (1+1) ei suotta kanna joukkueensa kultakypärää tehopistein 5+7. Helsinkiläisillä on kolme ketjua, jotka pursuavat räjähtävää potentiaalia. Ruuti vain on ollut tänä syksynä märkää.

Erikoista: Marjat mätänivät ja sienet jäätyivät metsään, joten yleisö löytää taas jäähalleille. Väkimäärä lisääntyi KooKoon edellistä kotipelistä puolellatoista tuhannella, kun vihdoin päästiin muussakin kuin SaiPa-pelissä nelosella (4113) alkavaan lukemaan. Tunnelma oli sen mukainen.