HIFK:lle vihdoinkin voitto Kärpistä, Nykopp ratkaisi jatkojalla

HIFK-Kärpät 3–2 ja. (0–1, 0–0, 1–2, 1–0)

Ratkaisu: HIFK näytti jo hävinneen pelin, mutta nousi lähes viimeisellä minuutilla tasapeliin ja ratkaisi jatkoajalla. Thomas Nykopp teki voittomaaliin.

Lähtökohta: Kärpät oli voittanut kaikki neljä aiempaa peliä tällä kaudella. Lokakuussa se oli kotona parempi peräti maalein 5–0. Marraskuussa Raksilassa luvut olivat sille 3–2 voittomaalikilpailun jälkeen. Tiukkaa oli myös joulukuussa ulkopelissä Helsingin Kaisaniemessä, kun peli päättyi 4–3 Mikael Ruohomaan jatkoaikamaalilla. Tammikuussa oltiin Helsingissä Nordenskiöldinkadun hallissa ja Kärpät voitti 4–2. Kun joukkueet ovat samassa välisarjassa, niin niillä on kuusi keskinäistä. Viimeinen on jo huomenna Oulussa. HIFK:lta puuttui pari puolustajaa. Kärppien ainoa merkittävä poissaolo oli puolustaja Aleksi Mäkelä, jonka kausi on ohi. Aika täysillä kokoonpanoilla siis mentiin.

1 erä: Ottelu alkoi niin kuin kärkipelin pitääkin. HIFK pelasi rohkealla paineella ja sai useita hässäköitä Jussi Rynnäksen maalille. Mikään niistä ei kuitenkaan päättynyt maaliin. Kärpät sai kolme ylivoimaa HIFK:n yhtä vastaan. Kärppien toinen ylivoima päättyi maaliin. HPK:sta tullut Kristian Vesalainen pyöritty hyvin ylivoimaa ja löysi syötöllään Ville Leskisen, jonka laukaus upposi HIFK:n maalivahti Atte Engrenin kautta sisään. Aivan erän lopussa Shaun Heshkalla oli mainio tilaisuus viedä oululaiset jo kahden maalin johtoon, mutta hän ei avopaikasta aivan maalin edestä saanut kiekkoa nousemaan.

2 erä: HIFK aloitti erän vahvasti, mutta jälleen tuloksetta. Tämä oli viides peräkkäinen maaliton erä olympiatauon jälkeen. Kärppien paras tilanne tuli Julius Junttilalle, mutta hänen laukauksensa kilahti tolppaan. Kun erää oli pelattu vajaat 15 minuuttia, niin HIFK sai ylivoimapelin. Sekään ei tuottanut tulosta. Heti jäähyn jälkeen HIFK sai rangaistuslaukaukseen Otto Karvisen heitettyä mailansa alivoimapelissä kohti kiekkoa. Lennart Petrell ei kuitenkaan onnistunut liruttamaan kiekkoa maaliin. Erän lopussa HIFK sai kaksi peräkkäistä jäähyä. Ensimmäisen se tappoi ja toisessa summeri pelasti sen. Kärpät pelasi tilanteen aivan loppuun, josta alkoi pienimuotoinen käsirysy erän jo päätyttyä. Parhaimmillaan HIFK:n maalissa oli painimassa kaksi pelaajaa kummastakin joukkueesta. HIFK sai tilanteesta kaksi ja Kärpät kolme jäähyä.

3 erä: HIFK sai lyhyen ylivoimapelin edellisen erän lopun tapahtumien pohjalta. Joukkueen luistelu näytti jo vähentyvän. Kärpät käyttikin jo toisen kerran ylivoiman hyväkseen, kun Vesalainen laukoi komeasti suoraan syötöstä oululaiset kahden maalin johtoon. Tämä oli Vesalaisen toinen maali Kärpissä. Mutta HIFK:n maalittomuus päättyi, kun Teemu Tallberg ohjasi Ville Varakkaan siniviivalaukauksen sisään. HIFK ajoi kovasti tasoitusta takaa, mutta ei heti päässyt tolppaa lähemmäs. Niitä laukoivat ylivoimapelissä Teemu Eronen ja Miro Heiskanen. HIFK kova yritys palkittiin kuitenkin aivan lopussa, kun Joonas Rask tasoitti pelin minuuttia ennen loppuvihellystä.

Jatkoaika: Thomas Nykopp teki jatkoajalla voittomaalin. HIFK näytti jo hävinneen pelin, mutta nousi loppuunmyydyssä kotihallissaan voittoon. Vastaavan se teki viimeksi vieraspelissä Tapparaa vastaan.

Erikoista: Pelissä nähtiin kaksi Suomen kiekkoilun suurlupausta, jotka pelaavat Pohjois-Amerikassa ensi kaudella. HIFK:n puolustukseen kuului Miro Heiskanen. Hän pelannee ensi kaudella Dallas Starsissa. Kärpissä tehomiehenä oli Kristian Vesalainen, jonka seura ensi kaudella on Winnipeg Jets. Ensi kesänä on varausiässä hänen keskushyökkääjänsä Rasmus Kupari.