HIFK:lle toinen peräkkäinen murskavoitto kotona

Vili Sopanen ratkasi pelin HIFK:n toisella maalilla ja sai kolmannessa täyteen 200 maalisyöttöä Liigassa. Europhoto/Jukka Rautio

HIFK-Jukurit 8–0 (1–0, 3–0, 4–0)

Ratkaisu: HIFK ratkaisi ottelun toisessa erässä tekemällä kolme maalia. Vili Sopanen teki toisen maalin ja sai täyteen 200 maalisyöttöä. Voitolla HIFK nousi Liigassa jo neljänneksi ohittamalla pisteellä JYPin, joka toisin on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Lähtökohdat: HIFK:sta puuttui olympiamatkan takia puolustaja Miro Heiskanen, mutta se oli saanut mukaan molemmat kiekolliset puolustajat Teemu Erosen ja Ryan O’Connorin. Sen sijaan keskushyökkääjät Thomas Nykopp ja Jarkko Malinen sekä puolustaja Oliwer Kaski olivat poissa. Mika Partanen on siirtynyt HIFK:sta Jukureihin ja oli ykkösketjussa. Teemu Tallberg oli siirtynyt toisinpäin ja oli HIFK:n kolmosketjussa.

Jukureilla ei ollut merkittäviä poissaoloja.

Ennen peliä HIFK oli sarjassa viidentenä ja Jukurit 14.. HIFK oli voittanut kuusi edellistä otteluaan. Jukurit oli hävinnyt kaksi viime peliään, mutta ennen niitä se oli voittanut KalPan ja Lukon voittomaalikilpailussa. Ensimmäinen keskinäinen päätyi syyskuussa Helsingissä Jukurien voittoon 3–2 Tallbergin tehtyä kaksi maalia. Mikkelissä HIFK voitti joulukuussa 1–0 ja tammikuussa jatkoajalla 4–3.

1 erä: Varsinkin alku oli selvästi HIFK:n. Asenneongelmaa ei ollut, vaan joukkue painoi hyökkäyksen toisensa jälkeen Jukurien maalille. Mutta tulosta ei tullut edes Keni Karalahden jäähyn aikana.

Mitä pitemmälle erä meni, niin sitä paremmin myös Jukurit pääsi peliin mukaan. Sillä oli lopulta kaksi erän parasta maalipaikkaa. Ensin Ilmari Pitkänen pääsi läpiajoon, mutta hänen yrityksensä oli ponneton. Sitten Janne Ritamäki ampui tolppaan.

Kun erä näytti jo päätyvän maalitomana, niin Erik Thorell pääsi vastaiskuun omalta siniviivalta ja nousi ylös. Hän laukoi hyökkäyssiniviivan ylitettyään ja laukoi tolppa kilisten kiekon ohi Juhana Ahon. HIFK sai lopulta olla hyvin tyytyväinen siihen, että johti erää.

2 erä: Toisen erän HIFK aloitti samalla tavalla kuin ensimmäisen, mutta nyt se sai myös kunnolla tulosta. Ensin Vili Sopanen ampui kiekon kovaa sisään ylivoimapelissä aloituspisteen yläkaarelta. HIFK oli ennen maalia pitänyt hurjaa painetta koko ylivoimapelinsä ajan.

Kolmas maali oli sekä todellista klapklap-peliä että monen tilaston maali. Maalintekijä oli Janne Hämäläinen, jolle tämä oli uran ensimmäinen liigamaali. Eronen ja Sopanen olivat syöttäjä. Tämä oli Eroselle sadas ja Sopaselle kahdessadas maalisyöttö Liigassa. Eikä HIFK tahti päättynyt tähän. Teemu Suhonen joutui ottamaan kakkosen tai muuten HIFK olisi saanut maalin. Mutta se tuli silti. Suhosen jäähy oli juuri päättynyt, kun Rask löi kiekon sisään maalin edestä Juha-Pekka Haatajan hienosta syötöstä.

Ajoittain peli oli kuin yhteen maaliin, mutta Jukurit sai muutaman paikan Elias Ulanderin jäähyn aikana. Ulander sai selästä taklaamisesta myös automaattisen kympin.

3 erä: Eronen oli jo syöttänyt kaksi maalia ja teki lopulta maalinkin. HIFK pääsi erän alkupuolella ylivoimahyökkäykseen, jonka Eronen päätti komeaan maaliin.

Vain minuutin kuluttua HIFK teki taas maalin. Nyt tarvittiin videotarkistus, ennen kuin Miihkali Tepon kovasta ruuhkasta tekemä maali hyväksyttiin. Vielä ylivoimaisessakin HIFK jaksoi pelata täysiä, joka kertoo hyvästä joukkuehengestä. Juha Jääskä sai kiekon vielä maaliin, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin.

Vain muutama sekunti myöhemmin HIFK sai kuitenkin seitsemännen maalinsa. Nyt Hämäläinen osui fanikatsomon edessä. Tätä hän oli toivonut ensimmäisen liigamaalinsa paikaksi, mutta nyt se olikin toisen. Loppuluvut teki Saku Salmela.

Oho: Jukurit oli matkassa ilman varsinaista päävalmentajaansa, sillä Risto Dufva on olympialaisissa Slovenian neuvonantajana päävalmentaja Kari Savolaisen rinnalla. Savolainen on jo aiemmin valmentanut paljon Sloveniassa.