HIFK:lle taas kotivoitto, mutta ratkaisija oli yllätys

Juuso Salmi yllätt ja teki HIFK:n voittomaalin. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK-HPK 3–2 (0–2, 1–0, 2–0)

1 erä: HIFK:lla oli toisessa kotiottelussa peräkkäin vastassaan häntäpään joukkue. Ennen illan peliä HPK oli 11. Liigassa, kun HIFK sijoitus oli yhtä korkeampi. HIFK on pelannut hyvin kotona, kun viimeisen viiden pelin saldo oli neljä voittoa ja yksi tappio. HPK:n saldo oli täysin päinvastainen eli yksi voitto ja neljä tappiota. Horse Shown takia ottelu oli HIFK:lle vasta seitsemäs kotipeli, kun Liigassa yleensä on joukkueilla yhdeksän kotiottelua. Tällä kaudella joukkueet ovat jo kerran pelanneet Helsingissä. Syyskuun puolivälissä HIFK voitti maalein 3–1. HIFK oli saanut Jerry Ahtolan takaisin kokoonpanoon. Tämä oli hänelle vasta kauden neljäs peli. HPK:lta puuttui puolustaja Mathias Porseland.

1 erä: Ennen peliä HIFK:n maalivahti Niklas Bäckström palkittiin, kun hän sai täyteen 400 liigaottelua. Alku ei kuitenkaan ollut hyvä, sillä hän pudotti kiekon hanskastaan ja Jere Innala pääsi sohimaan sen sisään. Tätä ennen HPK:n Kristian Vesalainen oli jo kolautellut ylärimaa. HIFK:lla oli hyvä ylivoimapeli Jarkko Turtiaisen istuessa aitioissa, mutta tulosta ei tullut. Liigan paras vierasylivoima sen sijaan tuotti sitä, kun HPK pääsi yrittämään. Micke Åstenin jäähyä ei ollut jäljellä kuin muutama sekunti, kun Eetu Tuulola oli vapaana takakulmalla ja vei joukkueensa jo 2-0-johtoon. Erä oli tuloksellisesti selvästi HPK:n ja niukasti myös pelillisesti. Tilanteita ei tosin paljon ollut, josta kertovat myös erän torjunnat: Bäckström 4 ja Emil Larmi 6.

2 erä: Heti toisen erän alussa HIFK sai ylivoiman, jota HIFK pelasi todella vahvasti. Laukauksia suorastaan sateli ja Larmi menetti mailansakin. Lopulta Juhani Tyrväinen pääsi lyömään kavennusmaalin. HIFK oli Lennart Petrellin johdolla lisäsi huomattavasti niin taklauspeliä kuin karvaamista. Sillä oli tukku hyviä paikkoja, mutta niistä ei tullut tulosta. Sen sijaan toinen ylivoimapeli oli heikko. Erän dramaattisin hetki koettiin, kun ensin HPK:n Turtiainen pääsi ihan avopaikkaan, mutta laukoi ohi. HIFK pääsi vastaiskuun, mutta Vili Sopasen laukaus Tyrväisen syötöstä karkasi yli päätypleksin.

3 erä: Heti kolmannen erän alussa HIFK sai tasoitusmaalin. Miro Heiskanen nousi ylös, kiersi maalin ja nosti pienestä kulmasta kiekon maaliin. Tämä oli hänelle jo neljäs maali seitsemässä pelaamassaan ottelussa. HIFK ote oli niin hyvä, että HPK:n piti ottaa aikalisä, kun erää oli pelattu vain neljä minuuttia. Melkein heti sen jälkeen Janne Lahti pääsi yksin läpi, mutta Bäckström torjui. HPK:n saatua kaksi jäähyä HIFK:n ylivoima oli ensin tehotonta, mutta ihan ylivoiman lopussa Joonas Rask laukoi kiekon tolppaan. Kun viisitoista minuuttia oli pelattu, niin nähtiin ottelun voittomaali. Tyrväinen voitti hyökkäyspään aloituksen ja Juuso Salmi laukoi siniviivalta kiekon yläkulmaan. Salmi on puolustava puolustaja, ja tehopiste olikin hänelle vasta kauden toinen. Lopussa HPK sai ilman maalivahtia hyvät mylläkät HIFK:n maalille, mutta ei saanut tulosta.