HIFK:lle katkera tappio pakkien illassa - "Meillä ei kestänyt pää"

KalPa osoittautui tämän kauden runkosarjassa Helsingin IFK:lle melkoisen pirulliseksi vastustajaksi. Se napsi yhdeksän pistettä 12 mahdollisesta ja otti jokaisen voittonsa maalin erolla, niin myös lauantai-iltana Niiralan montussa. HIFK:n syksyinen 5-1 -rökitys Helsingissä on tässä kontekstissa laiha lohtu.

KalPan 3-2 -voitto oli melkoinen pakkien ilta, kun viidestä osumasta neljä merkittiin puolustajien nimiin. HIFK:n molemmista maaleista vastasi kauden saldonsa jo yhdeksään kasvattanut Oliwer Kaski.

- Mukavahan se on maaleja tehdä, mutta tämä oli aika katkera tappio, Kaski suri.

- Taisteltiin hyvin ja oltaisiin ehkä ansaittu enemmän. Ratkaisuhetkillä meillä ei kuitenkaan kestänyt pää. Kun olisi toisessa erässä 2-1 -tilanteessa pitänyt lyödä peli pakettiin, annettiin KalPalle alivoimamaali, hän sadatteli.

Mikko Nuutisen 2-2 -tasoitus olikin ainoa hyökkääjän tekemä osuma tässä kamppailussa.

Kasken puheissa oli osaltaan vinha perä. Jatkoaika tai voittomaalikisa ei olisi ollut tasaisessa kamppailussa mikään huutava vääryys. Juhani Tyrväisen väkivaltaisuusjäähy kolmannen erän alussa kävi kuitenkin kalliiksi HIFK:lle, kun Mathew Maione tulitti ylivoimalla voittomaalin Atte Engrenin längistä vain viiden sekunnin pakkopelin jälkeen. Maali oli kanadalaiselle jo kauden seitsemäs, mutta vasta ensimmäinen ylivoimalla.

- Eetu (Luostarinen) voitti aloituksen hienosti ja Nuutinen (Mikko) tarjoili hyvän syötön, Maione myhäili.

- Hallissa oli hieno meininki tänään. Kiitos paljon, toivotti Maione selvällä Suomen kielellä - ei kuitenkaan Savon murteella - yli 4300 katsojaan viitaten.

Maalinteon ottelussa aloitti KalPan puolustaja Mikael Seppälä. Kapteeni Tommi Jokinen taisteli kiekon ja väylän Seppälälle, joka nosti etuyläkulmaan. Yläpesää laulatti myös Nuutinen. Oliko tämä kenties skoutattu, että Engrenille pitää ampua ylös?

- Ehei, ei mitään sellaista. En tiedä sitten, katsoiko Nuuta omassa maalissaan, että ylhäällä on tilaa, Seppälä väitti.

HIFK oli perjantaina huilivuorossa, KalPa puolestan väänsi samaan aikaan tiukasti ja tappiollisesti SaiPan kanssa. Myös Seppälä kiitteli Maionen tavoin Niiralan montun kiekkokansaa.

- Yleisö pumppasi meille hyvän jalan tänään, eilinen ei tuntunut yhtään, Seppälä hihkui.

Voitto oli KalPalle elintärkeä kamppailussa viimeisistä suorista paikoista puolivälieriin. HIFK säilytti paikkansa kuudentena, mutta KalPa vaanii nyt vain pisteen päässä. Sijat 6.-10. mahtuvat neljän pisteen sisään.