HIFK:lle jo seitsemäs peräkkäinen kotivoitto

Juhani Tyrväinen teki HIFK:n ensimmäisen ylivoimamaalin. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK - Pelicans 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

Asetelmat: Pelicans oli ennen illan ottelua viides ja HIFK kymmenes. Eroa joukkueilla oli kuusi pistettä. HIFK oli ollut kotonaan todella hyvä, kun takana oli viisi peräkkäistä voittoa. Liigassa se oli vasta viidenneksi paras kotijoukkue, mutta oli pelannut yhden tai kaksi kotiottelua vähemmän kuin muut. Mutta Pelicans oli myös hyvä vierasjoukkue ollen Liigan neljänneksi paras. Se oli saanut kymmenestä ottelusta 16 pistettä. Sillä ei kuitenkaan ollut kovin hyvä vaihe. Viime pelin se oli voittanut Ilvestä vastaan, mutta sitä ennen tilillä oli kolme tappiota. Kummankin joukkueen puolustajakaarti oli vajaalukuinen. HIFK:lta puuttuivat vakiopelaajat Teemu Eronen ja Juuso Salmi sekä aika vähän pelannut Joe Finley. Pelicansilta poissa olivat Mikko Kousa ja Jordan Rowley. Molempien joukkueiden hyökkäykset olivat sitä vastoin lähes peruskokoonpanoillaan. Tosin HIFK:lta puuttui Jarkko Malinen. HIFK:n kolmosketjun Juhani Tyrväinen ja Vili Sopanen pelasivat vielä viime kaudella Pelicansissa.

1 erä: Ottelua käytiin todella vauhdikkaasti ja tilanteita oli molemmilla. Pelicansin tshekkipakki Libor Sulak oli oudossa tilanteessa. Kun runsas neljä minuuttia oli pelattu, niin hänellä oli loistava paikka tehdä avausmaali, mutta HIFK:n maalivahti Atte Engren torjui hienosti. Mutta tilanteen siirryttyä toiseen päähän hän otti kahden minuutin jäähyn kiinnipitämisestä. Vain runsas minuutti kului, kun HIFK:n ylivoima toimi. Erik Thorell löysi vapaana olleen Juhani Tyrväisen, joka pääsi lyömään kiekon lähes tyhjään maaliin. Vili Sopanen sai toisen syöttöpisteen, joten molemmat ex-Pelicansit olivat heti tehoilla. Antti Tyrväinen otti erän toisen jäähyn, mutta nyt ei sentään HIFK:n ylivoima tuottanut tulosta.

2 erä: HIFK:n ylivoima oli todella vedossa toisessa erässä. Ensin Kimi Koivisto sai kaksi minuuttia ja vain runsas minuutti oli kulunut, kun Hannes Björninen otti kampituksesta minuutit. HIFK sai kahden pelaajan ylivoiman, eikä jättänyt sitä käyttämättä. Miro Heiskanen teki tällä kertaa maalin omasta paikastaan, joka oli kuitenkin hänelle maalien suhteen outo. Heiskanen oli puolustajan paikalla, syötteli pari kertaa Juha-Pekka Haatajan kanssa ja laukoi sitten maaliin. Tämä oli hänelle jo seitsemäs maalin, kun hän on pelannut vasta 11 ottelua. Erää oli pelattu vajaat 15 minuuttia, kun jälleen tapahtui. Stefan Lassen sai aika kevyesti kakkosen. HIFK:n ylivoimapeli näytti jo olevan hukassa, mutta sitten se sai aivan ylivoiman lopussa pakkopelin. Sopanen laukoi kaukaa lähes siniviivalta, mutta matala laukaus menikin sisään. Maali oli kohtalaisen helppo ja meni Pelicansin maalivahti Janne Juvosen ”piikkiin”. HIFK teki näin maalin jokaisen ylivoimansa aikana. Pelicans sai kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta niiden selvittäminen oli kohtalaisen helppoa HIFK:n alivoimalle. Tuntui, kuin joukkue olisi jo luovuttanut.

3 erä: Micke Åsten iski heti erän alussa komeasti HIFK:n jo neljän maalin karkumatkalle. Tämä oli ensimmäinen maalin tasakentällisin. Tilanne syntyi kuin vahingossa ja Pelicansin Juha Leimu jäi levittelemään käsiään, kuin jotain väärää olisi tapahtunut. Siitä ei kuitenkaan ollut kyse. ”Muuli” vain ampui kiekon hienosti maaliin. Erässä nähtiin sellainenkin tilanne, että niin Antti kuin Juhani Tyrväinen istuivat yhtä aikaa jäähyllä. HIFK:n jäähyn aikana Juhani Tyrväinen sai taas kiekon vahingossa kasvoihinsa ja joutui jättämään kentän. Tuo jäähy kertoi pelin erikoistilanteista paljon. Ensin Thomas Nykopp teki alivoimalla jo viidennen maalin ja sen jälkeen Patrick Carlsson oli lähellä tehdä jo toisen alivoimamaalin saman jäähyn aikana. Janne Jantunen toi hiukan lohtua tehtyään maalin lahtelaisille, jotka sen kyllä ansaivatkin. Kolmas erä oli Pelicansilta hyvä, vaikka sopivaa tulosta ei tullutkaan.