HIFK:lle jälleen kotivoitto, KalPan vierassurkeus jatkui

Näinkin voi käydä. Erotuomari Aleksi Salonen on pudonnut jäähän ja KalPan Mikko Nuutinen ja HIFK:n Juhani Tyrväinen ja Joonas Rask voivat vain ihmetellä. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK-KalPa 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)

Lähtökohta: Kyse oli lähes jumbofinaalista. KalPa oli viime kaudella hopealla, mutta isojen pelaajamenestysten ja valmentajavaihdon jälkeen se oli vasta toiseksi viimeisenä. Varsinkin vieraissa on mennyt todella huonosti. KalPa voitti sarjan alussa Jukurit, mutta oli sen jälkeen hävinnyt seitsemän vierasottelua peräkkäin.

Paljon hurraamista ei ollut HIFK:n tilanteessakaan, kun se oli vasta yhdestoista. Horse Shown takia tämä oli kuitenkin vasta seitsemäs kotipeli. Alla oli kolme kotivoittoa. Vastuskin oli ollut aika kova, kun se oli voittanut Ässät, KooKoon ja Lukon.

1 erä: Avausmaalin teki ranskalainen Alexandre Texier Alexander Ruutun palautuskiekosta. Tilanne lähti siitä, että Ruuttu väänsi kiekon HIFK:n siniviivalla Thomas Nykoppilta.

KalPa sai erän ainoa kunnollisen ylivoimatilanteen, mutta sen vierasylivoima on Liigan huonointa peräti keskiarvolla 3,85, ja nyt yhä vain huonontui. Ajoittain HIFK painosti erää, jota todistivat myös niin torjunta- kuin laukaustilastot. Viimeisellä minuutilla se sai tuloksen maalilla, joka aika paljon muistutti KalPan tekemää. Lennart Petrell nousi vasemmalta ja ampui kovaa. Denis Godla torjui laukauksen, mutta kiekko pomppasi oikealle, josta Joonas Rask laukoi sisään tasoittaen ottelun. Kummallekin maali oli kauden neljäs.

2 erä: Kumpikin sai ylivoimamahdollisuuden erän alussa, kun ensin KalPan Mikael Seppälä ja sitten HIFK:n Juhani Tyrväinen istuivat ”kakkoset”. Ajoittain kumpikin sai hyviä tilanteita, mutta tulosta ei syntynyt. Niin ei käynyt erän puolivälissäkään, kun KalPan Balazs Sebok istui oman jäähynsä.

Todella avointa peliä nähtiin Seppälän ja HIFK:n Panu Miehon samanaikaisten jäähyjen aikana. Kun runsaat 15 minuuttia oli erää pelattu, niin Miro Heiskanen jatkoi tehokasta kauttaan, kun hänen läheltä siniviivaa ampumansa laukaus meni maalin. Godlan edessä oli liikkuvaa maskia vaikka kuinka paljon. Heiskaselle maali oli kolmas, kun hän on pelannut vain kuusi ottelua. Eikä kauaa kestänyt, kun HIFK oli jo kaksi maalia edellä. Tyrväisen johtama kolmosketju syötteli KalPan ihan sekaisin ja Vili Sopanen ampui kiekon maaliin. Tämä oli Sopasen ensimmäinen liigamaali HIFK:n paidassa. Ottelu oli hänelle kuudes. KalPa painosti niukasti erää, mutta HIFK sai tulosta.

3 erä: KalPa sai aivan loistavan paikan kaventaa, kun HIFK:lle tuli kaksi peräkkäistä jäähyä, jotka menivät muutaman sekunnin jopa päällekkäin. Ensin Nykopp sai kaksiminuuttisen ja aivan alivoiman lopussa Lennart Petrell laukoi omasta päädystä KalPan päädyn verkkoihin ja sai jäähyn pelin viivyttämisestä.

KalPan huono vierasylivoima ei tuottanut nytkään tulosta. Ja jos ei tee maalia, niin toinen tekee. Juhani Tyrväinen iski läheltä HIFK:n jo kolmen maalin johtoon. Kun Konsta Mäkinen vielä sai 2+2 korkeasta mailasta, niin peli ratkesi. Ensimmäisen jäähyn aikana Erik Thorell teki jo 5-1.

Oho: KalPan vierasylivoima on todella surkeaa. Prosentti oli ennen peliä vain hiukan yli kolme ja kun moni tilanne ei tuottanut tulosta, niin alaspäin vain mentiin.