HIFK kotivoittoon Lukkoa vastaan

HIFK - Lukko 3–1 (1–1, 1–0, 1–0)

Ratkaisu: HIFK osoitti, että sillä on mahdollisuudet pelata huomattavasti paremmin, kuin mitä sarjataulukko näyttää. Lukko kärsi nyt toisen peräkkäisen tappionsa voitettuaan sitä ennen neljä ottelua peräkkäin. Voittomaalin teki puolustaja Miro Heiskanen, joka näytti, miten voitettu aloitus käytetään hyväksi.

Lähtökohta: Lukko oli aloittanut kauden todella hyvin ja oli sarjassa neljäntenä. Vierasotteluissa se oli ollut peräti kolmanneksi paras. Torstaina Vaasassa kärsityn tappion jälkeen HIFK oli vasta yhdestoista. Kotona se oli kuitenkin ollut seitsemänneksi paras. Kahdessa viimeisessä kotipelissään se oli voittanut Ässät ja KooKoon yhteismaalein 9–1. Lukolla oli vieraista allaan kolmen ottelun voittoputki. HIFK:n ylivoima oli ollut hiukan parempi. Prosentit olivat 20.00 ja 18.75. Alivoimassa Lukko oli selkeästi edellä. Prosentit olivat 93.18 ja 85.37. Kumpikin on vaihtanut täksi kaudeksi päävalmentajaa. HIFK:n Penkin takana on Ari-Pekka Selin ja Lukon Pekka Virta.

HIFK:n sairaslista on pitkä, kun sillä ovat puolustajat Ville Varakas ja Miihkali Teppo sekä hyökkääjät Juha Jääskä, Panu Mieho, Jerry Ahtola sekä vieläkin poissaoleva Mika Partanen. Lukon sairaslistalle ei sen sijaan ole ketään.

1. erä: HIFK hallitsi erää, kuten kertovat erän torjunnatkin: Atte Engren HIFK:n maalissa neljä ja Kaapo Kähkönen Lukon maalissa yhdeksän. Lukko teki silti ottelun ensimmäisen maalin. Damien Fluery sai kiekon HIFK:n maalille, jossa Engren pudotti kiekon ja Janne Keränen pääsi lyömään tyhjään maaliin. Tämä oli Keräselle jo kauden seitsemäs maali. Aikaa oli kulunut vain runsaat seitsemän minuuttia. Kun 14 minuuttia oli pelattu, niin Lukon Atte Mäkinen sai jäähyn, mutta ylivoiman aikana HIFK ei onnistunut. Sen hyvä ote säilyi kuitenkin ja kun lähes 19 minuuttia oli pelattu, niin HIFK sai ansaitun tasoituksen. Juhani Tyrväinen löysi hyvin Erik Thorellin, joka ampui yläkulmaan jo kauden neljännen maalinsa. Hän aloitti kauden vaisusti, mutta on viime peleissä ollut tehokas. HFK:n uusi pelaaja Vili Sopanen teki hienosti maskia.

2. erä: HIFK:n hyvä ote jatkui, ja heti kolmannella minuutilla Miro Heiskanen teki komea johtomaalin. Thomas Nykopp voitti hyökkäyspään aloituksen Heiskaselle, joka nousi ylös ja laukoi kiekon komeasti maaliin rannelaukauksella yläkulmaan. Maalin jälkeen HIFK piti hyvän otteensa, mutta Kähkönen masensi jatkuvasti HIFK:n hyökkääjät. Vaikka joukkue johtikin peliä, niin maalintekopulmat näyttävät jatkuvan. Lukko sai jäähyn väärästä vaihdosta. HIFK aloitti ylivoiman hyvin, mutta jatkon Lukko hoiti hienosti. Keräsellä oli mainio paikka toiseen maaliinsa, mutta Lukko-lähtöinen Engren torjui hienosti HIFK-lähtöisen Keräsen laukauksen. Lukolla oli todella hyvät paikat tasoittaa peli ensimmäisen ylivoimapelinsä aikana. Tämän jälkeen erä oli selvästi Lukon. Alkuerän lähes työttömänä olleella Engrenillä (11) oli lopulta enemmän torjuntoja kuin Kähkösellä (8).

3 erä: Heti erän alussa HIFK sai peräti kahden pelaajan ylivoiman, kun ensin Simo-Pekka Riikola ja sitten Janne Niskala ottivat jäähyn. HIFK:lla oli muutama hyvä paikka, mutta se ei onnistunut. Pääosin Lukko pelasi aivan erinomaista alivoimapeliä. Mutta juuri kun Niskalan jäähy päättyi, niin Tyrväinen pääsi tekemään maalin. Laukaus meni oikeastaan aika helposti ohi muuten mainiosti pelanneen Kähkösen. Lukko sai kaksi ylivoimaa, mutta ei enää onnistunut kaventamaan.