HIFK kaatoi TPS niukasti jännityspelissä

Atte Engren pelasi huippuottelun TPS:ää vastaan tehden tukun huipputorjuntoja. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK - TPS 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Asetelma: TPS oli toisena sarjassa ja HIFK yhdeksäntenä. Eroa joukkueilla oli yhdeksän pistettä. HIFK oli silti peräti toiseksi paras kotijoukkue. Sillä oli takanaan peräti kymmenen peräkkäistä voittoa, joista kaksi oli tullut jatkoajalla. TPS oli toiseksi paras vierasjoukkue edellään vain tasapisteissä JYP. TPS oli aloittanut kauden todella hyvin, mutta oli viime aikoina ollut siihen verrattuna hiukan alavireinen. Viime pelissään se voitti KooKoon kotona, mutta kymmenen viimeistä peliä oli tuonut vain neljä voittoa. Näiden joukossa oli kuitenkin Tapparan kukistaminen vieraissa. HIFK:n saldo kymmenestä viime pelistä oli 7-3. Kotona se oli voittanut kymmenen viimeistä peliään. Kauden ensimmäisessä pelissä HIFK voitti Turussa 5-2. TPS:ltä puuttui pelistä puolustaja Henrik Tallinder.

1 erä: Todella vauhdikas erä, jossa TPS olisi voinut tehdä maalin heti alkuminuuteilla. Myös HIFK:lla oli muutama paikka, joista kahdeksannen minuutin kohdalla tuli avausmaali. Juhani Tyrväinen sai kiekon maalin kulmalla, eikä erehtynyt tyhjästä maalista. Patrik Carlsson sai syöttöpisteen. Hänen kauden ainoa maalinsa tuli tyhjiin juuri ensimmäisessä TPS-ottelussa. Kun Vili Sopanen sai jäähyn, niin HIFK toimitti toisen kerran kiekon TPS:n maaliin. Pitkän videotarkastuksen jälkeen täysosumaa ei hyväksytty, kun se todettiin potkaisemalla tehdyksi. Myös Saku Salmela ja erän jo päätyttyä Joonas Rask saivat kaksiminuuttiset. Teemu Salminen ja Anssi Salonen olivat ottelun erotuomarit. He eivät menneet yleisön välillä kovaan viheltelyyn, eivätkä antaneet TPS:lle ”hyvitysjäähyä”.

2 erä: HIFK hallitsi lievästi erää. Tapettuaan erän alussa alivoimapelinsä, se sai ensimmäisen ylivoimansa, kun kuudennella minuutilla Markus Nurmi sai minuutit, niin HIFK:lla kesti vain 14 sekuntia tehdä ottelun toinen maali. Ruotsalaiset Erik Thorell ja Carlsson syöttivät todella nopeasti ja Sopanen pääsi lyömään kiekon tyhjältä kulmalta maaliin. Vain muutama minuutti myöhemmin kiekko oli HIFK:n maalissa, mutta pitkän videotarkastuksen jälkeen TPS:n täysosuma hylättiin potkuna. Erän loppupuolella HIFK sai toisen ylivoiman TPS:n sorruttua väärään vaihtoon, mutta tällä kertaa ylivoima ei tuottanut tulosta.

3 erä: TPS aloitti erän todella hyvinkin, kun HIFK alkoi hiukan jo ”nostaa jalkaa kaasulta”. HIFK:lla oli kuitenkin hieno paikka ratkaista peli, mutta Juha-Pekka Haatajan ohjaus meni hiukan ohi. TPS:n tarvittua välttämättä maalia peli aukesi ja tilanteita oli molemmissa päissä. Lopulta TPS sai kavennusmaalinsa HIFK:n Thomas Nykoppin pahan oman alueen harhasyötön jälkeen. Kiekko tuli suoraan Eric Perrinille, joka veti yläkulmaan. Kun vajaat viisi minuuttia oli jäljellä, niin Jerry Ahtola tarjosi TPS:lle hyvän tilanteen, joka kuitenkin sortui Tomi Kallion jäähyyn ylivoimapelin aikana. Lopussa nähtiin todella paljon jäähyjä, kun HIFK:n Haataja sai minuutit vain kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä. TPS otti heti maalivahdin pois ja sai kahden pelaajan ylivoiman Kallio jäähyn päätyttyä. HIFK:n alivoima kesti kuitenkin lopun kovan paineen.

Oho: Harvoin samassa ottelussa hylätään molemmilta joukkueilta täysosuman potkaisemalla tehtyä, mutta nyt tapahtui niin. Maali hyväksytään, jos selvää potkuliikettä ei ole. Nyt sellainen tulkittiin olleen kummassakin tapauksessa.