HIFK jälleen TPS:ää parempi, luvut samat kuin joulukuussa

HIFK-TPS 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Lähtöasetelma: TPS on todellisessa huippuvireessä, kun oli ennen illan peliä jo toisena sarjataulukossa, eikä kärkipaikkakaan ollut kuin pisteen päässä. Joukkue oli voittanut seitsemän viime ottelua. Vieraissa se oli voittanut neljä viime peliään. Kotijoukkue HIFK oli sen sijaan huonon jaksonsa jälkeen vasta kahdeksas. Viime pelissään se voitti KooKoon, mutta oli sitä ennen hävinnyt neljä ottelua peräkkäin. Kotiotteluissa se oli yhä kolmanneksi paras, mutta viiden viime pelin saldo oli vain 2–0–1–2.

TPS:llä oli kaksi pahaa poissaoloa, kun puolustajat Henrik Tallinder on loukkaantunut ja Olli Juolevi oli nuorten MM-kisoissa. HIFK:n poissaololista oli pitempi, kun syrjässä olivat mm. hyökkääjät Joonas Rask ja Thomas Nykopp sekä puolustajat Teemu Eronen ja Joe Finley. U-20 MM-kisojen takia joukkueesta puuttuivat puolustajat Miro Heiskanen ja hyökkääjä Juha Jääskä.

Tämä oli tällä kaudella jo kolmas joukkueiden kohtaaminen. HIFK voitti lokakuussa Turussa 5–2 ja joulukuussa Helsingissä 2–1. Neljäs peli on runkosarjan viimeisellä kerroksella kahdeksas maaliskuuta Turussa.

1 erä: HIFK:n ”pukukoppimaaliin” päättynyt erä alkoi selvällä TPS:n painostuksella, mutta mitä pitemmälle erä meni, niin sitä tasaisempi se oli. Lopulta tilanteet olivat kohtuullisen tasan. Ensimmäinen huipputilanne oli TPS:llä, kun Oskari Siiki pääsi läpiajoon HIFK:n puolustaja Saku Salmelan menetettyä kiekon omalla siniviivalla. Kevin Lankinen torjui ensimmäisen tilanteen, eikä Ilari Filppula maalin edessä osunut pomppivaan paluukiekkoon. HIFK:n paras tilanne tuli Jerry Ahtolalle, mutta Lucas Ekeståhl-Jonsson sitoi hänet aivan avoimmen maalin edessä. Seuranneen ylivoiman aikana HIFK ei saanut maalia, joten se jäähy todella kannatti ottaa. Kun 15 minuuttia oli pelattu, niin HIFK sai pari todella kovaa painostustilannetta, mutta toisaalta TPS:n Patrik Virta veti ristikon yläkulmaan. Kun kaikki odottivat jo erän päättyvän tasan, niin HIFK:n puolustaja Miihkali Teppo löysi pitkällä syötöllä Jarkko Malisen hyökkäyssiniviivalta. Tämä luisteli vähän eteenpäin ja veti vasemmalta aika alas vastapäiseen kulmaan. Erää oli kuusi sekuntia pelaamatta.

2 erä: Maaliton toinen erä oli kuin peilikuva ensimmäisestä. HIFK aloitti todella vahvasti ja useissa tilanteissa oli lähellä joukkueen toinen maali. Se sai yhden ylivoiman, kun Filppula sai istunnon kampituksesta. Taaskaan ei tehoja HIFK:n ylivoimalta löytynyt. Mutta mitä pitemmälle erä meni, niin sitä paremmin TPS pääsi mukaan. Tasoitusmaali ei ollut kaukana. Ainoa suuri ero ensimmäiseen erään olikin se, ettei TPS nyt tehnyt ”pukukoppimaalia.

3 erä: TPS aloitti aika varovaisesti erän, vaikka olikin maalin tappiolla. Kun runsas kuusi minuuttia oli pelattu, niin HIFK:n puolustus oli unohtanut Teemu Väyrysen aivan yksin maalin eteen. Lankinen onnistui kuitenkin patjalla ohjaamaan hänen vetonsa kulmaan. Hiukan yli puolet oli erää pelattu, kun TPS tasoitti pelin. Ekeståhl-Jonsson pääsi nousemaan keskeltä Petrus Palmun syötöstä ja sijoitti laukauksensa tarkasti maaliin. Mutta vain 20 sekuntia myöhemmin HIFK oli taas johdossa. HIFK pysäytti TPS:n maalivahdin Oskari Setäsen rännipurun, sai pelattua keskelle Patrik Carlssonille, joka teki kauden viidennen maalinsa. TPS yriti rajusti tasoitusta ja otti maalivahdin pois, kun kaksi minuuttia oli jäljellä. Paine oli kova, mutta yritys ei onnistunut.

Oho: HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen pelasi runsaat viisi erää nollilla. Huikea avaus pitkän loukkaantumispoissaolon jälkeen. Atte Engren on saanut todellisen kirittäjän.