Henrik Haapala rankaisi tylysti TPS-jäähyistä – "Parannettiin koko ajan"

Henrik Haapalan kelpasi tuuletella kahden maalin iltapuhteen päätteeksi. Kuva: Jukka Rautio/EuroPhoto.

TPS–Tappara 2–3 je. (1–0, 1–0, 0–2, 0–1)

Voitot 0–1

Ratkaisu: TPS:n usean minuutin mittainen raju painostus jäi tuloksettomaksi ja katkesi Ilari Filppulan puolihuolimattomaan kampitusjäähyyn. Pelin jo kolmannessa erässä tasoihin sivaltanut Henrik Haapala kuittasi rautaisella rannelaukauksella Filppulan jäähyn yhdeksässä sekunnissa. Tappara käänsi ottelun rankomalla kolme perättäistä TPS-rangaistusta ylivoimaosumilla.

– Eka erä oli meiltä vielä vähän vaikea. Sen jälkeen parannettiin koko ajan, ja joukkueena pelattiin ihan perhanan hyvin kolmas erä ja jatkoerä, Tappara-sankari Haapala totesi Ruudun haastattelussa.

Kolme pointtia ottelusta

1. Kummankin joukkue ääritarkka pelaaminen ei tullut kenellekään yllätyksenä, laadukkaat maalintekopaikat tai edes vapaat laukaisupaikat hyvältä sektorilta olivat koko illan kortilla. Kahdesta varovaisesta tarkempi oli pitkään isäntäjoukkue, usein pelien sisälläkin ailahdellut TPS ei ennen päätöserää antanut omalla alueellaan mitään ilmaiseksi Tapparalle. 

2. Tappara osoitti rautaisen kokemuksensa kampeamalla isomman vaihteen silmään kahden maalin tappioasemassa. Tamperelaisten avausosumassa onnikin oli mukana, mutta alati kasvanut paine ajoi TPS:n virheisiin ja rikkeisiin. Kolme perättäistä ylivoimamaalia oli vakuuttava suoritus, tosin TPS-alivoima saa tämän saldon jälkeen tutkiskella tekemisiään välipäivänä.

3. TPS:ltä puuttui kaksi isojen minuuttien runkopuolustajaa, loppukauden jalkavamman takia sivussa oleva Henrik Tallinder sekä flunssainen Elmeri Eronen. Tämä ei suuremmin näkynyt turkulaispakistossa, vaan lisävastuuta saaneet Martin Berger, Lucas Ekeståhl-Jonsson ja Mark Fraser vastasivat kutsuhuutoon ehjillä esityksillä.

Oho! Arkialoitus, pitkä sarja tai pieleen mennyt lippujen hinnoittelu – niin tai näin, 6005 maksanutta katsojaa on vaisu lukema, kun Turussa pelattiin ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen Liigan välieriä.

Erikoista: Kauden viides kohtaaminen oli ensimmäinen, jota Tappara ei hävinnyt. Runkosarjakoitosten saldot ja hallinta osoittautuivat jälleen kerran merkityksettömäksi tilastoksi.