Bob Halkidis pudotti avauskiekon

Bob Halkidis pudotti avauskiekon HIFK-SaiPa-ottelussa.

HIFK:lla oli lyhyessä ajassa lähes kulttimaineen saanut avauskiekon pudottaja SaiPa-ottelussa. Paikalla oli Bob Halkidis.

Halkidis eli tuttavallisesti ”Halko” pelasi vain loppukauden ja pudotuspelit eli yhteensä vain 38 ottelua, mutta tuona aikana kaudella 1997-98 maine kasvoi suureksi. HIFK oli runkosarjassa toinen, mutta voitti mestaruuden suoraan 9-0. Se ei siis kärsinyt pudotuspeleissä yhtään tappiota.

Halkidis tuli puolustukseen vasta kauden puolivälissä, mutta keräsi silti 133 jäähyminuuttia. Hän määräsi, mitä HIFK:n maalilla tapahtui. Pudotuspelit hän pelasi kuitenkin ihan eri tyylillä. Kukaan ei enää haastanut mihinkään, joten Halkidis sai olla rauhassa. Jäähyminuutteja tuli vain 14, mutta plusmiinus oli samoin 14, vaikka otteluita oli vain yhdeksän.

Nykyään Halkidis on Columbus Blue Jacketsin scout eli esimies on sama. Jarmo Kekäläinen oli tuolloin HIFK:n urheilutoimenjohtaja ja nykyään Columbusin GM.

Vuonna 1966 syntynyt Halkidis oli jo kokenut pelaaja HIFK:hon tullessaan. Takana oli jo 256 ottelua NHL:ssä kuudessa eri seurassa. Näiden joukossa oli myös draftin tehnyt Buffalo. Halkidis tuli HIFK:hon UHL-liigasta. Seuraavan kauden hän pelasi Saksassa seurana Kölner Haie.