Bäckström-kohu ja "tommysalomainen" lipsautus eivät horjuta Engreniä - "Se oli hänen ratkaisunsa""

Joskus lipsuu liigan eliittiin kuuluvillakin maalivahdeilla. Ihan minkä tahansa liigan. Jukurit-HIFK -ottelun toisessa erässä livahti Atte Engrenillä. Keni Karalahti heitti "kaaliperhosen" siniviivalta, Engren sai kiekon hetkeksi räpyläänsä, mutta lopulta se sirvahti 1-1 -tasoitukseksi.

Tämä ei lopulta mitään ratkaissut, mutta päästi Jukurit kuitenkin tulostaululle ja vahvasti peliin mukaan. Juuri ennen Karalahden laukausta Engren näytti protestoivan jotain tuomariston suuntaan.

Mistä oikein oli kysymys?

- Siinä oli ihan selkeä jalkakamppi, kun (Juhani) Tyrväinen vedettiin nurin. Protestoin sitä ja hukkasin kiekon hetkeksi ja sieltä se jostain pomppi maaliin, Engren selvitti Karalahden tämän kauden avausmaalia.

Kiekkohan lipsahti kuin Tommy Salolta Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002 konsanaan Valko-Venäjän Vladimir Kopatin legendaariseen lirppiin...

- No, ehkä tammikuista Jukurit-HIFK:ta ei voi kuitenkaan NHL-aikakauden olympialätkään verrata, Engren tuhahti.

HIFK hieraisi ottelusta lopulta 4-3 -jatkoaikavoiton, kun kapteeni Lennart Petrell tultti ratkaisun jatkoajan toisella minuutilla. Sitä ennen Jukurit oli kiivennyt 1-3:sta 3-3:een.

- Viimeinen 6-7 minuuttia valui vähän käsistä. Ei oikein tunnistettu, milloin trapataan ja milloin annetaan painetta, Engren analysoi.

Bäcks on osa joukkuetta ja tulee olemaan. Ei se miksikään muutu.

Seura on ollut viime aikoina näkyvästi otsikoissa, kun seuraikoni-osaomistaja Niklas Bäckström avautui kohtelustaan. Engren tuli tuuraamaan koko syyskauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollutta Kevin Lankista ja Bäckströmin annettiin hänen omien sanojensa mukaan ymmärtää, että Engrenin sopimus kestää vain joulutaukoon saakka.

Nyt tilanne on kuitenkin se, että kolmosvahti Bäckström on suljettu joukkueharjoittelun ulkopuolelle ja torjuntavastuun kantavat Engren ja joulun jälkeen jäätävän paluun tehnyt Lankinen.

Tällainen ulostulo on kiekkomaailmassa harvinainen, suorastaan poikkeuksellinen.

- On varmasti harvinainen ja se oli hänen ratkaisunsa. Totta kai me on siitä puhuttu, mutta ei se pelaamisen osalta mitään muuta, Engren linjasi.

- Bäcks on osa joukkuetta ja tulee olemaan. Ei se miksikään muutu, hän lisäsi.

Eli seuraherroilla on seuraherrojen hommat ja pelaajilla omansa?

- Mun sopimuksessa lukee pelaaja, mä teen sitä hommaa.