Ässille hunajaisen maukas voitto TPS:sta - katso video

Ässät kuittasi perjantaina poikkeuksellisen maistuvan voiton, kun TPS kaatui Isomäki Areenassa lukemin 4-1 (2-1, 1-0, 1-0).

Aivan avausminuuttien perusteella ei olisi voinut aavistaa, että Ässät poistuu kaukalosta voittajana. TPS painoi päälle ensimmäiset neljä minuuttia, luoden niiden aikana pari huipputilannetta. Hallinta haihtui Ässien ensimmäiseen hyökkäykseen, mistä Mikael Saha syötti kiekon TPS-puolustajan kautta maaliin. Vain hieman yli minuuttia myöhemmin Ässät osui Ville Korhosen ylivoimamaalilla, ja kaikki kääntyi hetkessä päälaelleen.

- Alku oli meille vaikea, eikä tunnuttu kunnolla huomaavan, että peli alkoi. Saatiin tuurilla avausmaali ja heti perään toinen. Sen jälkeen ihailtavaa taistelua pelaajilta. Haluttiin voittaa peli, mikä näkyi siinä, miten hoisimme puolustustaistelun omassa päädyssä. Todella tyytyväinen voi olla pisteisiin. Moni pelaaja nosti tasoaan ottelun edetessä, Ässien valmentaja Jyrki Aho kiteytti.

TPS:n leirissä positiivista oli lopulta lähinnä räväkkä alku. Kolmannen erän takaa-ajossa joukkue oli aseeton Ässien puolustaessa kurinalaisesti.

- Ässät oli tehokas, taisteleva ja kamppailuvoimainen. 3-1-tilanteessa he puolustivat erinomaisesti, eikä löydetty keinoja rikkoa heidän puolustuslinjaansa, TPS:n Ari-Pekka Selin pohti.

Pelissä suurimpia onnistujia olivat Ässien hyökkääjistä Korhonen ja Matti Kuparinen, uusi puolustaja Maksim Matushkin ja tolppien välissä mainiosti esiintynyt Ari Ahonen.