Ässien leirissä ilmeet olivat iloisia, SaiPan tekeminen ei vakuuttanut - katso video

Ässien ja SaiPan välinen ottelu ei ollut SM-liigan tasaisimpia vääntöjä, sillä Ässät oli kaikessa parempi. SaiPan tekemisestä huokui syvä tuska. Pudotuspeliviivaan alkaa olla huomattava matka, eikä lauantain kaltaisilla esityksillä pisteitä ropise jatkossakaan. Ässien kauden suurinumeroisin voitto tuli lopulta numeroin 5-1 (3-0, 1-1, 1-0). Tehopelaajina häärivät Jussi Makkonen 0+3, Charles Bertrand 2+0, Ville Korhonen 1+1, Simon Suoranta 1+1 ja Niko Peltola 0+2. SaiPan ainokaisen ensimmäisellä liigamaalillaan laukoi puolustaja Santeri Koponen.

- Esitys oli meiltä surkea. Ihan avausminuutit olivat hyvät, mutta ylivoimalla tuli ensimmäinen aivopieru ja Ässät iski siinä alivoimamaalin. Pelaajille ei tullut ilmeisesti mieleenkään, että vastustaja voisi yrittää tehdä alivoimamaalia. Toinen erä oli parempi, mutta siellä tuli sitten toinen aivopieru, missä puolustajamme kiekottelivat keskenään ja lähtivät sen jälkeen vaihtoon, mistä seurasi läpiajo ja 4-1-maali, SaiPan valmentaja Ari Santanen puhisi.

Ässien suorituksessa positiivisia elementtejä oli huomattavasti enemmän. Avauserässä joukkue suorastaan lensi SaiPan yli. Toinen erä oli vaisumpi, mutta kolmannessa patapaidat eivät jättäneet lappeenrantalaisille pienintäkään mahdollisuutta voittoon. SaiPa laukoi päätöserässä ensimmäisen kerran kohti Ari Ahosen maalia, kun erää oli pelattu jo 11 ja puoli minuuttia.

- Alivoimamaali antoi meille virtaa heti alussa. Sen jälkeen kiekko ja miehet liikkuivat todella hyvin. Toinen erä oli vaikeampi, mutta saatiin siinäkin kammettua tärkeä osuma, joka toi meille lisää ilmaa. Kolmas erä oli pääasiassa nöyrää pelaamista, Ässien käskijä Jyrki Aho pohti.

SaiPalla tappioita on nyt peräkkäin kolme, kun puolestaan Ässien viikko toi tilastoihin maksimaaliset yhdeksän pistettä.

- Viikko oli kannaltamme todella hyvä. Meidän pitää silti jatkaa eteenpäin nöyrästi töitä tehden, Aho kertoi.