Ässien Jyrki Aholla katkeaa verisuonet - Olli Juolevi kuittasi maalilla oman epäonnensa

TPS oli pienen potkun verran Ässiä edellä torstaina. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässät-TPS 2-3 ja. (1-2, 0-0, 1-0, 0-1)

1. erä: Avauserässä riitti vauhtia. TPS karvasi koko erän ajan hanakasti kiinni hyökkäysalueelta asti, mikä avasi paikkoja molempiin päätyihin.

Avausmaalia odotettiin vain 19 sekuntia. Onnekkaan osuman sai nimiinsä Jasper Lindsten, jonka rannevippi maalin eteen meni verkon perukoille Niko Peltolasta. Ässät sohlasi viitisen minuuttia myöhemmin itselleen kaksiminuuttisen väärästä vaihdosta. Ylivoimalla Patrik Virta tinttasi kovalla lämärillä joukkueensa kahden maalin karkumatkalle.

Ässien kavennuksen saa ottaa ainakin osittain nimiinsä Oskari Setänen. Maksim Matushkinin siniviivalta lähetetty ranneveto meni Setäsen jalkojen välistä verkkoon. Tilanne avautui pelikiellosta vapautuneen Matti Lambergin mainion taklauksen jälkeen, kun hän niittasi Olli Juolevin päädyssä laitaa vasten.

Tämän jälkeen molemmilla oli tilanteensa, mutta lisää maaleja ei avauserässä nähty. TPS oli selvästi aktiivisempi joukkue ja ansaitsi johtonsa.

2. erä: Vauhti hiipui. Ässät oli erässä vähän edellä, mutta vaarallisimmat maalipaikat loistivat poissaolollaan. TPS puolustus oman maalinsa edessä hyvin, eikä Ässät päässyt parhaalle sektorille kiekollisesta hallinnastaan huolimatta. Myöskään turkulaiset eivät parhaille paikoille päässeet.

Avauserässä olleet vaaralliset tilanteet loistivat nyt poissaolollaan. Tuomaritoiminta oli erittäin sallivaa. Helppoja kaksiminuuttisia ei vihelletty, mutta linja oli toki koko erän sama. Yksi jäähy nähtiin, mutta Ässien ylivoima oli kesy.

3. erä: Porin ja Turun kohtaamisen kolmas erä alkoi raumalaisen ohittaessa vedollaan raumalaisen. Juho Tommilan siniviivaveto muutti TPS:n pelaajasta suuntaa ja painui ohi Setäsen. Ässillä oli tässä vaiheessa vankka ote pelitapahtumista, ja joukkue loi useampia laatupaikkoja vierailijoiden maalille. Ässät sai esimerkiksi neljän minuutin ylivoiman, mutta siinä osuma ei ollut erityisen lähellä.

Vauhtia riitti muutenkin. Ässillä oli enemmän paikkoja, mutta TPS:n Ilkka Heikkisen ylärimaan osunut laukaus oli lähimpänä maalia. Kaikkineen kolmas erä oli erittäin viihdyttävää kiekkoa. Taka-asekeleita ei otettu silloinkaan, kun se olisi ollut järkevää. Viimeisille sekunneille asti oli täysin hämärän peitossa, tuleeko maalia vai ei.

Jatkoaika: TPS piti jatkoajalla kiekkoa lähes koko ajan, pelaten erinomaisesti. Lopulta ratkaisun niittasi Olli Juolevi vierasjoukkueen pitkän pyörityksen jälkeen.

Oho: Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli viime viikon tiistaina. Silloinkin Ässät nousi kahden maalin takaa jatkoajalle. Nyt voittaja oli eri, mutta muuten kaava oli sama.

Jyrki Aho: Tässä meinaa katketa verisuoni päästä. Avauserämme oli niin huono. Ilmeisesti pelaajien on muutaman voittopelin jälkeen niin vaikea ymmärtää, mitä voittaminen joka ilta vaatii. Onneksi saimme kiristettyä ruuvia avauserän jälkeen. Kolmannen erän alku oli todella hyvä, mutta neljän minuutin ylivoimalla olisi pitänyt pelata paremmin. Jatkoajalla koskimme sitten kerran kiekkoon, ja sen jälkeen sitä piti TPS.

Olli Juolevi: Olimme riittävän nöyriä ja odotettiin omia mahdollisuuksia. Tarkoituksemme on paineistaa vastustajaa, mutta siinä ei kokonaisuutena onnistuttu. Onneksi pääsin jatkoajalla kuittaamaan Ässien tasoitusmaalin, joka meni verkkoomme minun kauttani.