Ässät synkensi TPS:n illan alivoimalla

Sami Lähteenmäki oli Ässien sankareita lauantaina. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio.

TPS Cupin finaalipaikan karattua isäntäjoukkueelta TPS antoi lauantai-iltana useimmille kokeneille tähdilleen lepovuoron ja nuoret lupaukset pääsivät kantamaan vastuuta. Isännät painelivat tuoreen energian turvin Ässiltä kahden maalin johtoon, mutta sama ase koitui lopulta turkulaisten kohtaloksi.

Palloseuran nuoret urhot saivat mahdollisuuden paketoida turnauksen voitollisesti ottelun lopun ylivoimilla, mutta pahat virheet kostautuivat karusti. Ässät nousi ensin kolmannen erän lopussa Sami Lähteenmäen alivoimaosumalla tasoihin. Porilaisten jäähyillessä uudelleen jatkoajalla Ville Korhonen karkasi läpiajoon ja sinetöi voittolukemat 3–2.

– Ei ole monta peliä ole vielä pelattu, mutta on jo pari kertaa nousta hienosti takaa. Tänään tuli voitto vähän oudollakin tavalla alivoimalla, pari maalia ei jääkiekkopelissä ole paljon, summasi illan hahmoihin lukeutunut Lähteenmäki (1+1).

– Vaikka peli oli tuloksellisesti 2–0 kahden erän jälkeen, ei vastustaja ollut mitenkään älyttömästi parempi, peli oli tasainen. Yhtä lailla meille sattui virheitä, joista TPS iski ensin, Lähteenmäki arvioi.

Kotijoukkueen maaleista vastasivat koko viikonlopun edukseen esiintyneet Otto Nieminen ja Markus Nurmi. Johto suli kuitenkin huolimattomuusvirheisiin. TPS-luotsi Kalle Kaskinen harmitteli käsissä olleen voiton hukkaamista, mutta oli silti suhteellisen tyytyväinen joukkueensa pelilliseen ilmeeseen muutaman viikon jääharjoittelun jäljiltä.

– Eka erä oli heikko, hyökättiin huonosti, eikä tullut oikein minkäänlaista pelaamisen jatkumoa. Toinen erä oli parempi, paremmin pystyttiin pelaamaan kiekolla ja sitä kautta tuli pelaamiseen rytmiä. Tehtiin ihan komea 2–0 -maalikin.

– Tarinan loppu oli vähän surullinen, ensin otettiin tyhmä jäähy, päästettiin halpa maali ja sitten vielä lopussa ylivoimalla päästettiin kaksi. Voi varmaan todeta, että erikoistilanteita pitää harjoitella, Kaskinen hymähti.

Takaiskuista huolimatta päävalmentaja Kaskinen näki nuorten pelaajiensa esiintyneen edukseen näytönpaikassaan. Esiin nousivat muun muassa puolustajalupaus Tarmo Reunanen sekä isoon rooliin ykkösvitjan laitaan päässyt Lauri Pajuniemi.

– Ovi on ilman muuta auki, tilaisuuksia annetaan ja laitetaan poikia erilaisiin rooleihin, kehitysaskeleita on hienoa nähdä. Rooleja ei tässä anneta kenellekään, pojat tavallaan pakottavat valmentajan ratkaisuihin esityksillään, Kaskinen pohti,