Ässät jäi täydellisesti Pelicansin jyrän alle Porissa - patapaidat ovat valahtaneet tappioputkeen

Ässät-Pelicans 2-6

1. erä: Molemmilla oli paikkansa maalintekoon, mutta Pelicansilla oli ehdottomasti paremmat tilanteet. Joukkue iski maalin ensimmäisellä ylivoimallaan. Osuman teki Hannes Björninen komean kuvion päätteeksi. Tämän lisäksi Pelicans laukoi kiekon kaksi kertaa tolppaan. Ässät laukoi lähes saman määrän kohti maalia kuin Pelicans, mutta erityisen vaarallisia vedoista ei ollut yksikään. Lahtelaiset olivat myös kaksinkamppailuissa vahvempia.

Joel Mustonen testasi lämäriään maalin arvoisesti Porissa, kun Pelicans jyräsi Ässät. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

2. erä: Pelicans oli erinomaisen hyvä, Ässät ei ollut. Jotain kertoo se, että kotiyleisö buuasi pitkän hetken omilleen, mitä ei ole hetkeen Porissa tapahtunut yhtä yksimielisesti. Pelicans oli edellä kiekollisesti, kaksinkamppailuissa ja kaikessa muussakin. Maaleja lahtelaiset iskivät kolme. Joonas Alanne osui maalin edestä, Borna Rendulic komealla rannevedolla ja Joul Mustonen perinteisellä lämärillä. Ässien ainoan teki Jere Seppälä hyvän nousun päätteeksi. Kaikkineen Pelicans oli vielä numeroitakin parempi erässä. Ässät oli koko ajan ongelmissa omalla alueellaan.

3. erä: Suuria muutoksia ei kaukalossa nähty. Ässät sai näennäisesti pelistään kiinni, mutta osa siitä johtui Pelicansin lievästä vauhdin hiipumisesta. Roope Elimäki onnistui 1-5-maalissa ylivoimalla hienon syöttörallin päätteeksi. Ben Blood osui viime vuosien seuraansa vastaan kavennuksessa, mutta Taavi Vartiainen kuittasi tämän nopeasti Niko Peltolan karkean virheen jälkeen. Minkäänlaista nousua Ässät ei pystynyt saamaan aikaiseksi.

Ottelun ratkaisu: Pelicans oli kaikessa parempi. Ässät hävisi tärkeät osa-alueet selvästi, eikä ollut parempi edes niillä vähemmän tärkeillä. Varsinkin toinen erä oli Pelicansilta erinomainen. Jotain kertoo se, että Pelicansin leiristä maalinteossa onnistui peräti kuusi eri pelaajaa. Pelicans on nyt saanut pisteitä kuudesta edellisestä pelistään. Ässät on puolestaan valahtanut kolmen pelin tappioputkeen. Niistä kaikki on tullut kotikaukalossa, joten tilanne on joukkueelle poikkeuksellisen synkkä.

Ottelun hahmo: Pelicansin laadukkaasti pelanneesta joukkueesta voisi nostaa monta nimeä esille, sillä niin moni pelaaja esiintyi edukseen. Nelosketjun Taavi Vartiainen ansaitkoon tällä kertaa kunnian. Pisteitä 1+1, ja muutenkin painopiste oli Ässien päädyssä Pelicansin nelosketjun ollessa kaukalossa. Väkevää tekemistä.