Palomäen livekolumni: NHL:n siirtotakaraja meni umpeen – isot kalat liikkuivat viime metreillä!

Kiekkoareenan NHL-toimittaja Ilkka Palomäki seurasi NHL:n siirtotakarajan pelaajakauppoja reaaliajassa maanantai-iltana. Jokaisen kaupan lisäksi tarjolla on pikainen analyysi. Siirtotakaraja umpeutui maanantaina suomen aikaa kello 22.00.

Mukaan on huomioitu kaikki kaupat torstaista 22. helmikuuta lähtien. Sitä ennen aktiivisin seura oli Los Angeles Kings, jonka kaupoista lisää täällä.

Maanantai 26.2.

Klo 22.59: Ja sitten varsinainen paukku.

Ryan McDonagh.
Ryan McDonagh. Kuva: NHL
 • Tampa Bay Lightning saa: P Ryan McDonagh ja KH J.T. Miller
 • New York Rangers saa: KH Vladislav Namestnikov, KH Brett Howden, P Libor Hajek, 1. kierroksen varausvuoro 2018 ja ehdollinen 2. kierroksen varausvuoro

Kommentti tästä siirrosta laajempana täällä!

Klo 22.56: Vegasista jysähti.

 • Vegas Golden Knights saa: LH Tomáš Tatar
 • Detroit Red Wings saa: 1. kierroksen varausvuoro 2018, 2. kierroksen varausvuoro 2019 ja 3. kierroksen varausvuoro 2021

Kommentti tästä siirrosta laajempana täältä!

Klo 22.40: Vielä pienempiä kauppoja.

 • Calgary Flames saa: LH Nick Shore
 • Ottawa Senators saa: 7. kierroksen varaus 2019

KOMMENTTI: Kosmeettinen kauppa. Ottawa sai Shoren Dion Phaneuf -kaupan yhteydessä Kingsistä. Matka jatkui välittömästi.

Klo 22.38: Lisää pienempiä kauppoja, kun odotellaan isojen varmistumista.

 • Pittsburgh Penguins saa: LH Josh Jooris
 • Carolina Hurricanes saa: KH Greg McKegg

KOMMENTTI: Merkitykseltään pieni kauppa, jossa alempien ketjujen pelaajat vaihtavat osoitetta. Jooris on vakiintuneempi NHL-pelaaja, mutta McKegg on sentteri. Sentterisyvyys ei ole koskaan haitaksi alemmissakaan ketjuissa.

Klo 22.36: New Jersey kävi taas kaupoilla.

 • New Jersey Devils saa: LH Patrick Maroon
 • Edmonton Oilers saa: KH J.D. Dudek ja 3. kierroksen varausvuoro

KOMMENTTI: GM Ray Shero palkitsi joukkueensa hämmästyttävän hyvästä runkosarjasta vahvistamalla joukkuetta kahdella tulevalla rajoittamattomalla vapaalla agentilla. Michael Grabner tuli jo aiemmin, nyt oli Patrick Maroonin vuoro. Toisin sanoen Devils uhrasi tulevaisuuttaan maksimoidakseen menestymismahdollisuutensa tänä keväänä, vaikka menestymismahdollisuus on tässä vaiheessa varsin pieni.

Klo 22.26: Taas pienempää kalaa liikkeellä.

 • Montréal Canadiens saa: P Mike Reilly
 • Minnesota Wild saa: 5. kierroksen varausvuoro 2019

KOMMENTTI: Isossa kuvassa merkitykseltään pieni kauppa. Reilly ei koskaan pystynyt vastaamaan koviin odotuksiin Minnesotassa. Erikoiseksi kaupan tekee se, että pudotuspeleihin tähtäävä Wild ei pitänyt Reillya edes särkymävarana riveissään.

Klo 22.19: Takaraja on umpeutunut, mutta kauppoja julkistetaan vasta hiljalleen.

 • Winnipeg Jets saa: P Joe Morrow
 • Montréal Canadiens saa: 4. kierroksen varausvuoro 2018

KOMMENTTI: Syvyyshankinta pudotuspeleihin. Kun Jetsin pakisto on terveenä, Morrow tuskin mahtuu – ainakaan automaattisesti – pelaavaan kuusikkoon. Särkymävaraa.

Klo 21.57: Suomalaisväriäkin saatiin liikkeelle.

 • Columbus Blue Jackets saa: LH Thomas Vanek
 • Vancouver Canucks saa: LH Tyler Motte ja LH Jussi Jokinen

KOMMENTTI: Thomas Vanek siirtyy jo kolmannen kerran urallaan siirtotakarajalla. Ylivoimapelaaminen on ollut suuri murheenkryyni Columbus Blue Jacketsille koko kauden, ja juuri sillä osa-alueella kohtuullista kautta pelaava Vanek on erityisosaaja. Kun Columbuksen ei tarvinnut edes luopua mistään oleellisesta, kaupassa on järkeä – olkoonkin, että päävalmentaja John Tortorella ja aavistuksen verkkaisesta puolustuspeliasenteestaan tunnettu Vanek ovat mielenkiintoinen yhdistelmä.

Klo 21.45: Yksi takarajan puhutuimmista pelaajista, Evander Kane, on liikkunut.

Evander Kane.
Evander Kane. Kuva: NHL
 • San Jose Sharks saa: LH Evander Kane
 • Buffalo Sabres saa: Ehdollinen 1. kierroksen varausvuoro 2019, KH Dan O’Reagan ja 4. kierroksen varausvuoro 2020

Kommentti kaupasta erillisenä täällä.

Klo 21.14: Alempien ketjujen vaihtokaupat jatkuvat.

 • New York Islanders saa: KH Chris Wagner
 • Anaheim Ducks saa: KH Jason Chimera

KOMMENTTI: Alempien ketjujen tulevat rajoittamattomat vapaat agentit vaihtavat osoitteita keskenään. Puhutaan lähinnä marginaalisista painotuseroista. 38-vuotias Chimera tuo toki painavan lastin kokemusta mukaan verrattuna 26-vuotiaaseen Wagneriin. Chimera menee samaan sarjaan kuin päivää aiemmin Anaheimiin vapaana agenttina saapunut Chris Kelly.

Klo 21.05: Vajaa tunti enää aikaa, mutta tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa, että kauppoja julkistetaan usein myös varsinaisen takarajan jälkeen.

Klo 20.51: Jarmo Kekäläinen käy tällä kertaa nappikauppaa.

 • Columbus Blue Jackets saa: KH Ryan Kujawinski
 • Arizona Coyotes saa: KH Jordan Maletta

KOMMENTTI: Kaksi 22-vuotiasta AHL-sentteriä vaihtaa osoitetta päittäin. Ei mitään vaikutusta NHL:ään.

Klo 20.38: Reilu tunti enää siirtotakarajaan, ja vielä on monta "varmana" pidettyä siirtyjää lähtötelineissä. Heihin lukeutuvat muun muassa Buffalo Sabresin Evander Kane ja Detroit Red Wingsin Mike Green.

Klo 20.02: Kiireinen tunti takana. Huomiona myös se, että Jussi Jokista ei poimittu waiver-listalta, joten hänen oikeutensa jäävät edelleen Columbus Blue Jacketsille.

Klo 19.57: Kokeiluluonteista kauppaa länsirannikolta.

 • Vancouver Canucks saa: LH Brendan Leipsic
 • Vegas Golden Knights saa: P Philip Holm

KOMMENTTI: Ei suurimman huomion kauppa, mutta mielenkiintoinen kokeilu puolin ja toisin. Holm tuli täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan huiman, Ruotsin mestaruuteen ja MM-kultaan päättyneen viime kauden jälkeen. Vancouverissa roolia ei löytynyt, eikä Vegasissakaan varmasti massiiviset odotukset ole, mutta potentiaalia on, jos palaset loksahtavat kohdilleen.

Leipsicilla on puolestaan ollut vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon Vegasissa. Pienikokoinen hyökkääjä on väläytellyt, mutta tasaisuus – ja ennen kaikkea tehokkuus – on puuttunut. Leipsicilla on myös yhteistä historiaa WHL:stä Canucksin päävalmentajan Travis Greenin kanssa, mikä lisää optimismia. Kauppa pähkinänkuoressa molempien joukkueiden silmin: pieni riski, kohtuullinen potentiaali.

Klo 19.39: Patrik Laineen Winnipeg Jetsin vuoro näyttää hauista.

Paul Stastny.
Paul Stastny hyökkää jatkossa Winnipeg Jetsin paidassa. Kuva: Tim Spyers / Icon Sportswire
 • Winnipeg Jets saa: KH Paul Stastny
 • St. Louis Blues saa: LH Erik Foley, 1. kierroksen varausvuoro 2018 ja ehdollinen 4. kierroksen varausvuoro 2020

KOMMENTTI: Iso kauppa, jolla on symbolisia ulottuvuuksia. Winnipeg Jetsin GM Kevin Cheveldayoff on tullut tunnetuksi NHL:n kärsivällisimpänä seurapomona, joka on rakentanut Winnipeg Jetsiä kuin Iisakinkirkkoa. Tämän kaupan myötä tämä voidaan unohtaa: Cheveldayoff haluaa menestyä tässä ja nyt. Siihen näyttää uskovan myös Stastny, joka oli valmis hylkäämään kauppaamisen estävän pykälän sopimuksestaan päästäkseen Winnipegiin.

Jetsillä on niin nuori ja potentiaalinen runko, että vihdoin oli aika uhrata tulevaisuutta. Ykköskierroksen varausvuoro on nykyisillä markkinoilla iso korvaus pelaajasta, josta on tulossa rajoittamaton vapaa agentti. Sen lisäksi Jets uhrasi 20-vuotiaan Foleyn, joka on vahvasti NHL:ään johtavalla kehityskäyrällä.

Toisaalta sama kauppa antaa yllättävän viestin myös St. Louis Bluesista. Vaikka käyrä on ollut tämän vuoden puolella huolestuttavan laskeva, organisaatio on aiemmin janonnut menestystä. Viime kesänä Blues oli valmis uhraamaan peräti kaksi ykköskierroksen varausvuoroa saadakseen Brayden Schennin. Nyt Stastny uhrattiin tulevaisuuden parantamiseksi, joten signaalit ovat vähintään ristiriitaiset.

Kun läntisen konferenssin pudotuspelejä aletaan miekkailla, laadukkaista kahden suunnan keskushyökkääjistä ei ole koskaan pulaa. Stastny ei haasta Mark Scheifelea, tuskin Bryan Littleäkään, mutta kolmikon täydentäjänä hän tekee Jetsin hyökkäyksestä erittäin tasapainoisen. Reserviäkin löytyy Andrew Coppin ja Matt Hendricksin muodossa. Tällä keskikaistalla haastetaan jo tosissaan jopa Nashville Predatorsin sentterit.

Klo 19.23: Vihdoin alkaa tapahtua.

 • Nashville Predators saa: LH Ryan Hartman ja 5. kierroksen varausvuoro 2018
 • Chicago Blackhawks saa: KH Victor Ejdsell, 1. kierroksen ja 4. kierroksen varausvuorot 2018

KOMMENTTI: Mielenkiintoinen kauppa, sillä Nashvillen maksama hinta Hartmanista on varsin kova. Toki ensimmäisen kierroksen varausvuoro sijoittuu erittäin todennäköisesti kierroksen loppupäähän, mikä laskee sen arvoa. Toisaalta, viime kesänä Predators löysi myöhäisellä avauskierroksen vuorollaan Eeli Tolvasen.

23-vuorias Hartman on Predatorsin näköinen pelaaja: nopea ja työteliäs. Hän sopii täten varmuudella Predatorsin sapluunaan. Saman profiilin hyökkääjistä on kantrikaupungissa kuitenkin suorastaan ylitarjontaa, eikä Hartman mitenkään valtavasti hyökkäyksen ratkaisupotentiaalia paranna.

Nashville on ollut huhujen mukaan muun muassa Rick Nashin perässä. Tuollaisten kalojen jälkeen Hartman on aika valju vastine – olkoonkin, että kesällä rajoitetuksi vapaaksi agentiksi muuttuvalla Hartmanilla on yhä kasvunvaraa. Samalla ykköskierroksen varausvuoron uhraaminen sitoo GM David Poilen käsiä taistelussa kaikkein kovimmista nimistä.

Tärkeintä on kuitenkin se, että Predators on jyrännyt koko kauden sellaisella voimalla, että se olisi ollut lännen ykkössuosikki ilman minkäänlaista vahvistumistakin. Poilelle pisteet siitä, että hän ei lähtenyt hulluttelemaan esimerkiksi Tolvasella tai puolustajalupaus Dante Fabbrolla. Maltillinen vahvistaminen teki joukkueesta taas piirun verran tasapainoisemman ja syvemmän.

Klo 19.05: Hiljaiseloon tuo väriä päivittäin kello 19.00 päivittyvä waiver-katsaus.

 • Calgary Flames saa: LH Chris Stewart (Minnesota) waiver-listalta
 • Philadelphia Flyers saa: P Johnny Oduya (Ottawa) waiver-listalta
 • Colorado Avalanche saa: P Mark Alt (Philadelphia) waiver-listalta

KOMMENTTI: Puhutaan marginaalisista syvyyspelaajista. Merkittävin siirto on Johnny Oduyan lähtö Philadelphiaan. Nuori pakisto on Flyersin akilleen kantapää, ja nyt se saa mukaan kokemusta ja historiaa voittamisesta. Oduyan tähti on ollut laskeva viime vuosina, mutta hyvän puolustavan puolustajan maineessa oleva ruotsalainen ei ainakaan heikennä Flyersin alakertaa. Jos Flyers jotain tarvitsi, se oli nimenomaan puolustavaa puolustajaa. Huhuissa Flyers oli aiemmin liitetty myös Columbukseen päätyneeseen Ian Coleen.

Klo 18.02: Nyt se on virallista:

Nashville Predators saa: KH Mike Fisher vapailta markkinoilta

KOMMENTTI: Sopimus piti tehdä tähän päivään mennessä, jos Nashville aikoo Fisheriä tällä kaudella peluuttaa. Uutinenhan sinänsä ei ole kyseessä. Paluun kaukaloihin tekevän Fisherin myötä Nashvillellä on Pittsburgh Penguinsin ohella NHL:n kovin sentterikalusto tänä keväänä. Sen merkityksestä (jo ennen Fisher-uutista) kirjoitin jo joulukuussa.

Klo 16.54: Päivän ensimmäinen kauppa on vahvistettu.

Ian Cole.
Ian Colen loppusijoituspaikka on tämän kevään osalta Columbus Blue Jackets. Kuva: NHL
 • Columbus Blue Jackets saa: P Ian Cole
 • Ottawa Senators saa: KH Nick Moutrey ja 3. kierroksen varausvuoro 2020

KOMMENTTI: Kuten odottaa sopi, Ottawa laittoi saman tien eteenpäin Colen, jonka se sai osana Derick Brassard -kauppaa Pittsburghista. Columbus on myös luonteva paikka, sillä GM Jarmo Kekäläinen oli aikanaan varaamassa Colea St. Louis Bluesiin.

Columbus saa standardihinnalla rental-puolustajan. Kaksi Stanley Cupia Pittsburghissa voittanut Cole on käyttökelpoinen kolmosparin yleispuolustaja, joka on osoittanut pystyvänsä pelaamaan NHL-tasolla luotettavasti. Blue Jackets tarvitsee särkymävaraa, koska tällä hetkelläkin Markus Nutivaara on kärsinyt loukkaantumisista. Lisäksi Colen hankinta antaa pelivaraa, jos Blue Jackets kauppaa Jack Johnsonin pois.

Klo 16.44: Päivän ensimmäinen kauppa on raporttien mukaan tehty. Vielä odotellaan vahvistusta.

Klo 16.12: Tervetuloa reaaliaikaiseen seurantaan. Vielä on tyyntä myrskyn edellä, kun deadline-päivän ensimmäistä kauppaa odotellaan. Viime vuonna siirtoajan viimeisenä päivänä tehtiin 18 kauppaa, joissa liikkui kaikkiaan 33 pelaajaa.

Sunnuntai 25.2.

 • Anaheim Ducks saa: KH Chris Kelly vapailta markkinoilta

KOMMENTTI: Kanadan olympiajoukkueessa pelannut Kelly tuo turvaverkkoa pudotuspelipaikasta taistelevalle Ducksille, jonka sentteriosasto on NHL:n eliittiä sekä laadun että syvyyden suhteen. Hyvin vähän annettavaa nyky-NHL:ään.

***

 • Boston Bruins saa: LH Brian Gionta vapailta markkinoilta

KOMMENTTI: Samat sanat kuin Kellyyn. Alkukauden ilman seuraa ollut Gionta ei varsinaisesti säväyttänyt olympiaturnauksessa. Bruins sai pelaajan, joka voi rajallisen roolin täyttää joinain iltoina, jos loukkaantumisia tulee.

***

 • Calgary Flames saa: P Cody Goloubef vapailta markkinoilta

KOMMENTTI: Jälleen yksi olympiaturnauksesta suoraan NHL:ään lennätetty pelaaja. Flamesin laadukkaassa pakistossa ei ole isoa ruutua tarjolla, mutta tuo syvyyttä.

***

Jussi Jokinen.
Jussi Jokinen, jälleen waiver-listalla. Kuva: NHL
 • Columbus Blue Jackets: Jussi Jokinen waiver-listalle

KOMMENTTI: Ruuhkaisalle siirtolistalle laitetuista pelaajista Jussi Jokinen poimintana esiin. Blue Jacketsista tuli jo neljäs seura kahdeksaan kuukauteen, joka on halunnut Jokisesta eroon. Ei hyvältä näytä. Miksi tilanne on tällainen? Siihen pureuduin jo parisen viikkoa sitten.

***

 • Nashville Predators saa: LH Brandon Bollig ja MV Troy Grosenick
 • San Jose Sharks saa: 6. kierroksen varausvuoro 2018

KOMMENTTI: On yllätys, jos kaupalla on minkäänlaisia vaikutuksia Nashvillen NHL-kokoonpanoon. 241 NHL-ottelua pelannut ja yhden Stanley Cupin voittanut Bollig toimii jonkinlaisena särkymävarana kevään pudotuspeleihin, mutta tie pelaavaan kokoonpanoon on pitkä.

***

 • Columbus Blue Jackets saa: KH Mark Letestu
 • Nashville Predators saa: 4. kierroksen varausvuoro 2018 (CBJ)
 • Edmonton Oilers saa: LH Pontus Åberg

KOMMENTTI: Letestu on klassinen rental-pelaaja, joka on vieläpä ennestään tuttu Blue Jacketsin organisaatiolle. Kolmos-nelosketjun keskushyökkääjistä on harvoin ylitarjontaa keväisin, ja lisäksi Letestu on hyvä alivoimapelaaja ja aloittaja, minkä takia häntä höydynnettiin Oilersissa myös ylivoimalla. Hintakin on oikein sopiva playoff-taistelussa olevan Blue Jacketsin kannalta.

Nashvillellä ei ollut suurempaa käyttöä Åbergille, eikä – Mike Fisherin tehdessä paluuta – Letestullekaan. Nashvillellä on niin paljon sentterivaihtoehtoja, että tarvetta lisävahvistuksille ei ollut. Åbergin poislähettäminen avasi tilaa kokoonpanoon, joten Predatorsin GM David Poile teki todennäköisesti tilaa isommalle peliliikkeelle.

***

 • Toronto Maple Leafs saa: KH Tomáš Plekanec ja LH Kyle Baun (+ MTL maksaa 50 % Plekanecin palkasta)
 • Montréal Canadiens saa: KH Kerby Rychel, P Rinat Valijev ja 2. kierroksen varausvuoro 2018

KOMMENTTI: Viime vuonna Brian Boyle, nyt Tomáš Plekanec. Toronto Maple Leafs varmisti tällä kaupalla, että sillä on sekä laatua että syvyyttä sentteriosastolla, kun lähdetään pelaamaan pudotuspelejä. Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että Toronto aloittaa pudotuspelit Boston Bruinsia vastaan, joten keskushyökkääjäosaston täytyy olla timanttisessa iskussa.

Plekanec on erinomainn kahden suunnan sentteri, joka on jo vuosikausia edustanut jatkuvuutta Canadiensin huojuvassa paatissa. Kokenut tšekki on monipuolinen kahden suunnan pelaaja, joka ei leiki voitolla missään tilanteessa. Kun hänet tiedetään vielä johtajahahmoksi, hän sopii kuin nenä päähän Mike Babcockin sapluunaan.

Plekanecin hankinnan myötä Maple Leafsin sentteriosasto on erittäin vahva. Tällä hetkellä loukkaantuneena oleva Auston Matthews ja Tyler Bozak ovat suurimmassa vastuussa hyökkäyssuuntaan, Nazem Kadrissa ja Plekanecissa Leafsilla on puolestaan äärimmäisen vahvat shutdown-sentterit. Ja tehojakin voi molemmilta odottaa. Kaiken lisäksi taustalla on vielä Dominic Moore.

Tuntien Babcockin ajatusmaailman, hän näkee Kadrissa ja Plekanecissa kulmapalaset kahteen timanttiseen shutdown-ketjuun, joille voi uskoa vastustajan kärkiketjujen pimentämisen. Myös laituriosastolta löytyy erikoisosaamista tähän tehtävään – eikä vähiten Leo Komarovin muodossa.

***

 • Boston Bruins saa: LH Rick Nash (+ NYR maksaa 50 % Nashin palkasta)
 • New York Rangers saa: 1. kierroksen varausvuoro 2018, KH Ryan Spooner, LH Matt Beleskey, P Ryan Lindgren ja 7. kierroksen varausvuoro 2019 (+ BOS maksaa 50 % Beleskeyn palkasta)

Isompi analyysi tästä kaupasta erikseen täältä.

Lauantai 24.2.

 • New York Islanders saa: P Brandon Davidson
 • Edmonton Oilers saa: 3. kierroksen varausvuoro 2019

KOMMENTTI: Deadline-kauppa puhtaimmillaan. Playoff-saumansa jo menettänyt Oilers saa pientä kompensaatiota tulevaisuuteen, ja playoff-paikasta yhä taisteleva New York Islanders syvyyttä puolustukseensa.

Kookas Davidson tuo Islandersille lähinnä vaihtoehtoja Calvin de Haanin ollessa sairastuvalla. Esimerkiksi joitain vastustajia vastaan Islanders voi painottaa kokoa laittamalla Davidsonin kokoonpanoon. Kun tarvitaan taitoa, hänet voi korvata Sebastian Aholla. Puhutaan siis kuutos-seiskapakista.

Perjantai 23.2.

Derick Brassard.
Derick Brassard kaupattiin Pittsburghiin. Kuva: Richard A. Whittaker / Icon Sportswire
 • Pittsburgh Penguins saa: KH Derick Brassard, LH Vincent Dunn, 3. kierroksen varausvuoro 2018 ja LH Tobias Lindberg (+ VGK maksaa 40 % Derick Brassardin palkasta)
 • Ottawa Senators saa: P Ian Cole, MV Filip Gustavsson, 1. kierroksen varausvuoro 2018 ja 3. kierroksen varausvuoro 2019
 • Vegas Golden Knights saa: LH Ryan Reaves ja 4. kierroksen varausvuoro 2018 (VAN)

KOMMENTTI: Varokaa, kaikki muut 30 NHL-seuraa! Pittsburgh Penguins on etsinyt kolmossentteriä kesästä asti, ja nyt se sellaisen löysi. Brassard on vieläpä NHL-tasolle erinomainen kolmossentteri, joka näytteli isoa roolia Ottawa Senatorsin viime kauden tuhkimotarinassa.

Kun Riley Sheahan on vieläpä nostanut tämän vuoden puolella profiiliaan, kolmatta perättäistä Stanley Cupia tavoittelevalla Penguinsilla on taas yhtä kova sentterikalusto kuin mestaruuskausillaan. Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin takana Nick Bonino ja Matt Cullen on nyt vihdoin korvattu. Hinta oli kova, mutta Penguinsin paikka takoa on tässä ja nyt, koska ydinrunko ei nuorene.

Penguinsin GM Jim Rutherford joutui imitoimaan jonglööriä saadakseen kaupan mahtumaan palkkakaton raameihin, mutta hän onnistui siinä. Ryan Reaves olisi ollut arvokas palanen kevään pudotuspeleihin, mutta nyt hän on sitä Vegas Golden Knightsin nelosketjussa. Vegas onkin kaupan voittaja lähes automaattisesti, koska se ei menettänyt käytännössä muuta kuin vähän rahaa ja palkkakattotilaa puoleksitoista vuodeksi.

Uudelleenrakennusta aloitteleva Senators sai Brassardista kovan hinnan. Todennäköisesti hinta kasvaa entisestään, koska Senators pyrkinee kauppaamaan Colen vielä eteenpäin. Hänen sopimuksensa on katkolla.

Torstai 22.2.

 • New Jersey Devils saa: LH Michael Grabner
 • New York Rangers saa: P Igor Rykov (oikeudet) ja 2. kierroksen varausvuoro 2018

KOMMENTTI: New Jersey Devils ei ole kuumimpia Stanley Cup -suosikkeja, mutta seurajohto palkitsi hienon kauden pelanneen joukkueen tällä tavalla. NHL:n nopeimpiin luistelijoihin lukeutuvan Grabnerin sopimus päättyy tähän kauteen, joten Devils maksoi tulevaisuudestaan hintaa, vaikka se on vasta matkalla kukoistukseen.

Grabner sopii pelitavallisesti erinomaisesti Devilsiin, joka pelaa puhdasta pystysuunnan jääkiekkoa ja pyrkii pitämään pelin nopeana luisteluvoimaisella karvauspelillään. Täysin mahdoton ajatus ei olekaan, että Devils yrittäisi tehdä itävaltalaisen kanssa myös jatkosopimuksen.

Rangers on ilmoittanut julkisestikin, että kauppa on auki. Kaikki Grabnerin kaltaiset pelaajat ovat tarjolla, jos vaihdossa on saatavissa paukkuja tulevaisuuteen. Nyt oli, sillä 20-vuotias Rykov on pelannut hyvää kautta Pietarin SKA:ssa, ja toisen kierroksen varausvuoro on nykymarkkinoilla arvokas korvaus rental-pelaajasta.

***

 • Florida Panthers saa: LH Frank Vatrano
 • Boston Bruins saa: 3. kierroksen varausvuoro 2018

Merkitykseltään sinänsä kosmeettinen kauppa. Itse asiassa Bruins sai jopa yllättävän hinnan liukkaasta laiturista, joka ei ole vielä edes vakiinnuttanut NHL-paikkaansa. Tämä kauppa oli ensisijaisesti valmistautumista Rick Nash -kauppaan.