Pakina: On tää aika kovaa vääntämistä

Jäähallien lehterit ovat keväisin pullollaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

"Kolme puolivälierää takana, mitä ajatuksia tästä sarjasta tähän mennessä?"

"On tää aika kovaa vääntämistä. Ensimmäisissä jutuissa varmaan vähän näkyi se, että ei oltu puoleentoista viikkoon kirjotettu mitään. Oli vähän takkuista ja typoja tuli aika paljon."

"Niin, miten tuo tauko, oliko se liian pitkä?"

"No olihan se. En oikein ymmärrä sitä, että runkosarjassa naputellaan välillä neljänä iltana viikossa ja sitten yhtäkkiä pidetään puolentoista viikon tauko. Jonkun pitäisi vähän miettiä näitä asioita."

"Mites tän illan jutut, minkälainen maku niistä jäi?"

"Ihan hyvä, ihan hyvä. Pystyttiin hyvällä rytmillä kirjottaan. Ei ollu ehkä ihan perinteisiä playoff-juttuja vielä, mutta kyllä tää on siihen suuntaan menossa koko ajan."

"Sä oot ollu aika pitkään mukana. Minkälaista aikaa tää playoff-aika on kokeneelle toimittajalle?"

"No kyllähän näihin syttyy eri tavalla kuin runkosarjaan, pakko se on myöntää. Kyllä siellä tulee marraskuisena tiistaina ihan selkeitä ohijuttujakin välillä. Mut tää on hienoo, kun aurinko paistaa ja hallit on täynnä. Ja tuottajilta on tullu hyvin vastuuta, on saanu kirjottaa niin paljon kun jaksaa."

"Mikä merkitys sillä on, että yleisöä on paljon ja se on hyvin mukana? Porukkahan voi olla vähän vihamielistäkin välillä."

"No ei sitä kirjottaessa lue, että mitä ne somessa huutaa. Se on tietysti jokaisen henkilökohtainen asia miten sen ottaa, mutta mä ainakin sytyn, jos jengi vittuilee. Ei ne huonoille huuda."

"Miten sä näät tän, kuinka pitkälle Kiekkoareena voi mennä?"

"Ihan päätyyn asti. Haastajiahan me edelleen ollaan eikä meillä oo todellakaan mikään sarjan isoin budjetti. Jos verrataan vaikka Ilta-Sanomiin. Esimerkiksi kun Paasi lähti niiltä Ylelle, niin ne hankki saman tien STT:sta Arkimiehen tilalle. Eihän me pystytä samalla tavalla lähtijöitä paikkaamaan. Mutta mun mielestä meillä on hyvä nippu kasassa ja hieno meininki Whatsapp-ryhmässä."

"Tauko oli tosiaan liian pitkä, mutta nyt tahti on aika tiivis. Tälläkin viikolla kirjotitte kolmena iltana neljän päivän sisään."

"Olisin ehkä sitä mieltä, että playoffissa ei pitäis kirjottaa pelijuttuja peräkkäisinä iltoina, mutta samahan se on kaikille. Ja onhan tossa noita välipäiviäkin välillä. Kirjotellaan palauttava kolumni siihen, syödään hyvin ja huilataan."

"Niin, kyllä kai tähän aikaan vuodesta jaksaa painaa?"

"Jaksaa, jaksaa, vaikka joka päivä! Sen takia elokuussa Imatran turnauksessa vedettiin Alkion Jantan kanssa kaks päivää Jallua, että ollaan keväällä iskussa."

"Kiitos!"

"Kiitos!"