Kolumni: Kaisaniemen spektaakkeli tuo irvokkaan lisän Suomi 100 -juhlallisuuksiin

Kaisaniemi isännöi KHL-ottelua lauantaina ja liigaottelua tiistaina. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Huomenna Kaisaniemessä, Helsingin sydämessä. Putin-liigan huippuottelu Jokerit-SKA.

"Jokerit ja seuran yhteistyökumppani CCM kunnioittavat 2.12. pelattavassa ulkoilmaottelussa 100-vuotiasta. Sinivalkoiset värit ovat esillä niin peliasuissa kuin mailoissa", kertoo Jokerit verkkosivuillaan.

Oletan, että 100-vuotias tarkoittaa tässä Suomea, ei sentään bolshevikkien vallankumousta, joka sekin sai tänä vuonna "satkun" täyteen.

Toki jos Jokerit ihan oikeasti kunnioittaisi satavuotiasta Suomea, se ei pelaisi entisen KGB-upseerin Vladimir Putinin mahtikäskyllä perustetussa liigassa. Eivätkä sitä ja sen kotihallia omistaisi Putinin lähipiiriin kuuluvat, talouspakotteiden alaiset miljardöörit.

"Mailoissa sinivalkoisuus on vahvasti läsnä ja painettu teksti Suomi 100 vuotta 1917-2017 tuovat arvokkaan lisän tapahtumalle", Jokerit tiedottaa myös.

Irvokkaan lisän, sanoisin minä tässä tapauksessa.

Älkääkä ymmärtäkö väärin. Ei minulla ole lähtökohtaisesti mitään Venäjää tai venäläisiä vastaan. Mutta tämä Venäjän nimellä kulkeva, ihmisoikeuksia polkeva, vieraisiin valtioihin hyökkäilevä, valtiollista doping-järjestelmää ylläpitävä ja Suomen(kin) vastaista propagandaa levittävä diktatuuri onkin sitten ihan toinen juttu.

Kommunismi kaatui, mutta Putinin hallinnolliset opit ovat Neuvostoliitosta perittyjä. Jos jollekin on epäselvää, millainen valtio oli Neuvostoliitto, kannattaa tässä kohdin perehtyä hetki lähihistoriaan.

"Sekä Jokerit että CCM haluavat kunnioittaa Suomen satavuotista historiaa näkyvästi ja näin saamme upean isänmaallisen säväyksen jääkiekko-otteluun, jossa kohtaavat kenties koko Euroopan tämän hetken kaksi parasta joukkuetta", toteaa Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen.

Jos haluat juhlistaa satavuotiasta Suomea jääkiekko-ottelun merkeissä, mene mieluummin tiistaina katsomaan HIFK-Kärpät.

Älä viitsi. Kaukaloon hyppäävät epäilemättä tämän hetken parhaat eurooppalaiset joukkueet, tosin niiden rahat tulevat samasta kirstusta. Ja isänmaallisuuden kanssa nyky-Jokereilla on hyvin vähän tekemistä.

Kuinka tärkeä arvo sitten on isänmaallisuus, onkin jo toisen keskustelun aihe.

Mutta kun KHL-seura ratsastaa Suomeen viittaavalla isänmaallisuudella, se on ainoastaan... Niin, irvokasta. Toivottavasti ette sentään marssita sotaveteraania pudottamaan avauskiekkoa.

Ja hei sinä lätkäfani! Jos haluat juhlistaa satavuotiasta Suomea ulkona pelattavan jääkiekko-ottelun merkeissä, mene mieluummin tiistaina katsomaan HIFK-Kärpät. Tai jos vain suinkin on mahdollista, vedä luistimet jalkaan, ota maila käteen, kaverit mukaan ja hommaa jostain omalle porukallesi se ulkojää.

Peli on parasta itse pelattuna.